10 безценни модни съвета от Коко Шанел

10 безценни модни съвета от Коко Шанел - картинка 1

Шанел завинаги ще остане в историята на модата!

Коко Шанел влезе в историята не само като моден дизайнер и създател на една от най-емблематичните модни къщи, но и като жена с безупречен стил! От Cosmopolitan припомнят 10 топ модни съвета на великата мадмоазел, които важат с пълна сила и в днешно време.

Не се страхувай да носиш бижута. Самата Шанел винаги е подчертавала, че бижутата са неизменна част от визията й и милиони жени щедро са харчели милиони долари, за да следват нейните препоръки. В днешно време, разбира се, не е задължително да се отделят неприлични суми за скъпоценни камъни и благородни метали, тъй като много модни марки създават ефектни и стилни бижута на прилични цени, които ще ти служат дълго време и ще ти помогнат да създадеш своя собствен моден имидж.

Не прекалявай с аксесоарите. Коко налага правилото, че идеалната визия се получава тогава, когато свалиш последния аксесоар, който си добавила. Т.е. с тях не трябва да се прекалява!

 

По-малкото винаги е повече според Коко Шанел!
По-малкото винаги е повече според Коко Шанел!

 

Бъди елегантна. Можеш да бъдеш прекалено умна, но никога не можеш да бъдеш прекалено елегантна! Шанел винаги е повтаряла това. Като елегантна мода не означава да носиш консервативни и скучни неща, а подходящи кройки, качествени материи и дрехи, съчетани по деликатен начин.

Удобството е над всичко друго. Шанел смята, че удобството и комфортът са много по-важни от цвят, материи...Практичността е водеща в модата.

Не се превръщай в мъж. Независимо от факта, че Коко въвежда панталоните в дамския гардероб, тя винаги е отбелязвала, че в никакъв случай не иска жените да се обличат като мъже и призовава да не се опитват да им подражават. 

Да се откажеш от мини дължините, разбира се, не е необходимо, но когато избираш къса рокля трябва да бъдеш ужасно внимателна и самокритична към външния си вид! Виж как стои в движение, когато седнеш, как изглеждат бедрата и коленете ти.

Не стой на едно място. Стилът може и трябва да се развива, смята Шанел и е абсолютно права. Нищо не стои на едно място и дори да си сигурна, че си намерила перфектния стил за себе си, трябва да експериментираш. Идеалния вариант е да останеш вярна на стила си, но непрекъснато да добавяш нещо ново към него. Това не винаги е лесно, но резултатът ще надхвърли очакванията ти!

 

Стилът на една жена трябва непрекъснато да се развива и променя!
Стилът на една жена трябва непрекъснато да се развива и променя!

 

Не се страхувай да повтаряш желаното изображение. Но тук трябва да бъдеш внимателна. Да се облечеш от глава до пети с фалшификати ан любимите си дизайнери не е ок! Това е истинско модно бедствие!

Не се страхувай да повтаряш любимите си визии на звездите. Винаги може да добавиш към аутфита нещо свое, а и няма нищо лошо да се вдъхновяваш от тях!

Не забравяй за възрастта си. Разбира се, няма предвид, че трябва да забравиш за мини дължините след 35, а просто да не се обличаш като Лолита на 40 или в строги костюми на 20. "Една жена може да бъде неустоима на всяка възраст", казва Коко и ние сме абсолютно съгласни с нея!

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове