a_boomb.png

10 филма, разширяващи съзнанието

10 филма, разширяващи съзнанието - картинка 1

Има филми, каращи човек да погледне на живота от друг ъгъл....

...Филми, които остават отпечатък в душата за цял живот. След подобен филм, усещате тих възторг и единение с всеобщия Вселенски замисъл.

Редакторите на AdMe.ru са подбрали списък на няколко разтърсващи филма, които оставят човека замислен дълго след финалните надписи.

Нека си ги припомним.

Боен клуб

Един ден обикновен работник среща в самолета откачен и агресивен продавач на сапун. И тази съдбоносна среща променя коренно живота на обикновения чиновник.

Злокобният остров

Федералните шерифи Теди Даниълс и Чък Оул разследват мистериозното изчезване на един от пациентите в психиатрична клиника. На островът има нещо нередно. И всеки знае за него ... 

Усмиряване

Джо Старкс, ветеран от Пустинна буря, попада в психиатрична болница, след като е осъден за престъпление, което не е извършил. Там става обект на страшни експерименти.

Г-н Никой

Г-н Немо Никой е най-старият човек на света и последният смъртен от човешкия род. Той търси отговори.

Тринадесетият етаж

Голям експерт в областта на компютърното програмиране разработва портал към виртуално моделиран Ню Йорк през 30-те години на XX век. Но скоро границите на реалността започват да се размиват.

Изворът на живота

Три истории в три различни периоди от време, истории за безкористна любов. 

Шоуто на Труман

Труман живее в телевизионно шоу. В неговия свят няма следи от насилие, няма сълзи и цинизъм. Вие можете да сте съпричастни към него или да му завиждате. Да се смеете или плачете заради него. Това шоу ще остане в паметта ви завинаги. 

Мементо

Ленард страда от рядко заболяване - загуба на краткосрочната памет. Той помни всичко до деня, в който умира съпругата му. Но не знае, къде е прекарал нощта, и какви са хората около него. Хората с такава диагноза са въдворени в специални институции, но Лени има цел - той трябва да отмъсти за убийството на жена си. 

Матрицата

Целият живот на планетата е сън. Да се събудите без нечия помощ е невъзможно, а да разберете действителността - още повече. 

Неуместният човек

Филмът е за избора. За рамката, която човек си поставя, следвайки общоприетите стереотипи.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове