10 книги, перфектни за събота и неделя у дома

10 книги, перфектни за събота и неделя у дома - картинка 1

Всяка една от тях си струва да бъде прочетена

Когато сме вкъщи и е време за заслужена почивка, най-добрият вариант е да се насочим към необятния свят на книгите. Четенето обогатява ума, въображението ни и поддържа свежи чувствата ни.
 
1. Дъщерята на слугинята (Барбара Мъч)
Катлийн Харингтън напуска родния си дом в Ирландия през 1919 година, за да замине за Южна Америка, за да се омъжи за любимия си, когото не е виждала от пет години. Неочаквани нещастни събития карат героинята да намери утеха в Ада, дъщерята на прислужницата си, като я превръща в талантлива пианистка. Всичко, на което я учи й помага да бъде по-отговорен и способен човек. Но знае ли какво ще се случи, когато Ада започне да разлиства тайно страниците на дневника й и започне да научава всичките й тайни.
 
2. Без теб (Мишел Бюси)
Тежка самолетна катастрофа завършва като по чудо с един оцелял - тримесечно бебе. Но какво ще се случи, ако в самолета са пътували две момиченца с еднакъв цвят на очите, руси коси и на еднаква възраст? Кое всъщност е оцелялото? Две семейства с огромни разлики помежду си - едното богато, другото бедно, ще се борят до края, за да получат права над бебето, животът на което е истинско чудо. Годината е 1981 и съвременните технологии все още са непознати.
 
 
3. Копнеж (Блага Димитрова)
Избрани стихове на талантливата българска писателка, която е пленила не едно и две сърца. Най-силните, най-въздействащите и най-незабравимите стихотворения, писани в различни етапи от живота й, ще ви накарат да минете през много и различни емоции. В новото издание на стиховете присъстват и бележки от Йордан Василев. Те допълват стиховете на поетесата, разказвайки любопитни факти около написването им и разкривайки истинската история зад създаването на едни незабравим стих.
 
4. Магазинчето на мечтите (Мена Ван Праг)
Модерна приказка са мечтатели, която ще ни покаже, че вълшебствата все още съществуват. Очарователно магазинче, в което всяка рокля има своята история, ще се окаже и че всяка една от тях има необикновена сила да променя сърцата ни. След мистериозната смърт на родителите си Кора е заключила сърцето си и  се е посветила единствено на науката. Един човек е лудо влюбен в нея и не може да приеме, че Кора никога няма да го допусне до себе си. Но какво ще се случи, ако добавим щипка вълшебство, което ще промени всичко?
 
5. Писма до Стела (Айона Грей)
През 1943 г. Стела се запознава в Лондон с Дан, американски летец. Напук на войната и всички съпътстващи я ужаси, постепенно между тях пламва невъзможна, неустоима любов. Дан постоянно изпълнява летателни мисии от дислоцираната в Англия база. Шансовете му да оцелее са едно към пет. Крепят го единствено писмата, които двамата си разменят, но какво им готви съдбата?
 
6. Изборът (Никълъс Спаркс)
Травис Паркър има всичко, което човек може да желае: удовлетворяваща работа, верни приятели, просторна къща на брега и достатъчно свободно време за любимите си хобита. Той е убеден, че една сериозна връзка само би нарушила този комфорт... До мига, в който Габи Холанд не се нанася в съседната къща. Красивата червенокоска, резервирана и дори откровено груба, го заинтригува от самото начало. Дребната подробност, че тя има дългогодишна връзка.
 
7. Не ме оставяй (Сара Ратаро)
Матео обича дъжда, обожава да го усеща по кожата си. Тогава той е като всички, не се чувства различен. Защото Матео е роден глух. Това е историята на една голяма и несъвършена любов. Роман за едно смело момче, за един уплашен баща, за едно здраво стъпило на земята момиче и за една майка, която не е забравила как да бъде жена. Роман за онзи момент в живота, в който любовта, вината и прошката се сливат в един-единствен миг.
 
 
8. Рисунка за Айла (Стефъни Пъркинс)
Безнадеждната романтичка Айла си пада по вглъбения Джош още от първата им година в американската гимназия в Париж. След случайна среща в Манхатън през лятото романтичната развръзка изглежда по-близко, отколкото Айла някога си е представяла. Но със започването на последната учебна година във Франция Айла и Джош се изправят пред предизвикателствата на всяка млада двойка... какво ще се случи?
 
9. Един + един (Джоджо Мойс)
Изоставена от съпруга си, Джес е принудена сама да води битка за оцеляване. Тя работи на две места, за да издържа дъщеря си Танзи и сина си Ники. Джес прави всичко по силите си, но парите все не й стигат. И въпреки че е оптимист по природа, понякога се чувства като най-самотния човек на света... + един отчаян непознат = случайна среща с край, който ще ви остави без дъх.
 
10. Воините на дъгата (Андреа Хирата)
Книгата е класически разказ, издържан в духа на „Ловецът на хвърчила“ от Халед Хосейни. Икал е ученик в най-бедното селско училище на индонезийския остров Белитун, където завършването на шести клас се смята за забележително постижение. Над училището обаче тегне угрозата да бъде закрито. Икал и приятелите му са решени да се борят с всички сили това да не се случи. Откриват съюзници в лицата на двамата си изключителни учители. Те не само им отварят вратите към света на знанието, но им преподават на практика най-важните житейски уроци – по доблест, смелост и саможертва. С тяхна помощ те преодоляват бюрократичните спънки и се опълчват на алчните домогвания на могъща държавна корпорация. За да научат най-важния урок – човек трябва да е готов да се бори за мечтите си.
 
/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове