10 крилати фрази на Ив Сен Лоран

10 крилати фрази на Ив Сен Лоран - картинка 1

"Най-доброто облекло за една жена са обятията на мъжа, който я обича. Но за тези, които са лишени от това щастие, съществувам аз..."

Кой е Ив Сен Лоран? През 2015 г. роденият в Оран, Алжир, френски моден дизайнер щеше да навърши 79 години. Той облече жената в смокинг и прозрачни блузи, измисли роклята трапец и стила сафари. Въведе на мода полото с висока яка и камуфлажа.

От manager.bg припомнят, че Ив Сен Лоран смяташе, че най-доброто облекло за една жена са обятията на мъжа, който я обича.

Борейки се през целия си живот с депресията, суицидните си наклонности и пристрастеността си към наркотиците, той бе последният от плеядата велики художници, превърнали Париж в световна столица на модата. Нека си спомним за този необикновен творец с някои от най-крилатите му фрази.

 1. "Най-доброто облекло за една жена са обятията на мъжа, който я обича. Но за тези, които са лишени от това щастие, съществувам аз..."

 2. "Най-красивият грим за една жена е страстта."

 3. "Любовта е най-добрата козметика! Но козметика се купува по-лесно..."

 4. "С времето научих, че най-важното в една рокля е жената, която я носи."

На прощалното си дефиле през 2002 г. в компанията на своята приятелка и муза Катрин Деньов. След това ревю Ив Сен Лоран се пенсионира и оттегля от света на модата. Умира на 71-годишна възраст от рак на мозъка.

 5. "Дрехите трябва да бъдат подчинени на личната индивидуалност, а не обратното."

 6. "В този живот съжалявам само за едно - че не аз съм измислил дънките. Дънките са най-шикозното, най-практичното, най-удобното и най-непретенциозно облекло. Те са експресивни, семпли, скромни и секси - всичко, което се надявам, че притежават дрехите, които правя."

 7. "Няма друго черно, освен ЧЕРНОТО!"

 8. "Модата избледнява, стилът е вечен."

 9 . "Никога не бива да бъркаме елегантността със снобизма!"

 10. "Бих бил щастлив в Рая само при условие, че ангелите са облечени с вкус."

Прословутият смокинг, който благодарение на френския моден дизайнер навлиза в женския гардероб. Фотограф: Хелмут Нютон

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове