10 неща, които е добре да не правим в 10 държави

10 неща, които е добре да не правим в 10 държави - картинка 1

Един интересен гид

Всеки народ има своите културните особености, морални и ценностни правила на поведение. За да се представим добре, когато се намираме в чужда държава, е необходимо да се съобразим с тях.

Това е причината днес да им обърнем внимание. Подбрали сме малък гид- съветник за това какво е добре да не правим в следните 10 държави.

1. Франция

Не говорете за пари. Това се счита за грубо и обидно, като посегателство върху личната свобода на хората там.

2. Украйна

Там не е хубаво да се подаряват четен брой цветя. Ако подарявате на някого букет, уверете се, че са нечетни. Четният брой се поднася на гробищата. (Подобна традиция имаме и у нас).

3. Индия

В Индия се счита за непристойно да докосваме човек от противоположния пол на публично място. Всяко интимно показване на привързаност, като например целувка или хващане за ръка, трябва да се крие от хорските погледи.

4. Германия

В тази държава хората изключително много се обиждат, ако им честитите рождения ден по-рано. Според тях, ако ги поздравите предварително, намалява шансът да доживеят до съответния ден.

5. Кения

Местните не гледат с добро на хора, които се обръщат към тях с малкото им име. Това е знак за неуважение и непочтеност. Ако някой ден посетите тази екзотична африканска държава, не споменавайте малкото име на жителите, освен ако те самите не го инициират.

6. Италия

Не поръчвайте капучино в ресторантите. Италианците консумират тази напитка само сутрин със закуска, но не и след 12:00 ч.

7. Турция

Там не бива да се изразява жестът „окей“. Вдигнатият палец нагоре е изключително обиден и вулгарен знак за турското население.

8. Сингапур

В Сингапур не бива да се яде в градския транспорт, нито да се изхвърлят опаковки от храна на улицата, нито да се хранят бездомни животни или гълъби. Това е знак за нечистоплътност.

9. Унгария

В тази държава е прието да не се дава наздравица с бира. Местните предпочитат да не се чукат с чаша или бутилка в знак на уважение към напитката.

10. Нова Зеландия

В Нова Зеландия е изключително обидно, когато шофьор натисне клаксон. Това означава, че се критикува начинът, по който другите шофират – знак за неуважение.

Автор: Петя Геджева

10те.бг

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове