10 неща, които се случват с тялото ни, след като умрем

10 неща, които се случват с тялото ни, след като умрем - картинка 1

Може и да не знаем дали има задгробен живот, но науката няма никакви колебания относно това какво се случва с тялото ни

10. Ензимите ни изяждат

3 дни след смъртта ензимите, използвани при храносмилането, започват да ви изяждат. Стомашните бактерии поглъщат клетките, разкъсани от повишените нива на киселинност следствие на натрупването на въглероден диоксид.

9. Кожните клетки продължават да живеят

Те могат да живеят поне няколко дни след смъртта. Мозъчните клетки умират 3 минути, след като притокът на кислород спре. Тези на мускулите могат да оцелеят няколко часа.

8. Хипостаза

Когато сърцето спре да изпомпва кръвта, гравитацията привлича червените кръвни телца в най-долната част на тялото. Отичането и съсирването на кръвта предизвиква образуването на лилави петна по тялото. Съдебните изследователи ги използват, за да установят часа на смъртта.

7. Адипоцир (трупен восък)

Някои тела могат да образуват сапуноподобен восък, ако влязат в контакт със студена почва или вода. Адипоцирът представлява естествен предпазен елемент, образуван от разпадането на тъканите.

6. Позеленяване

Тялото позеленява след смъртта, тъй като бактериите от храносмилателната система отиват към кожата. На хемоглобина, предизвикан от разлагането, са му необходими 3-4 дни, за да предизвика позеленяване на тъканите.

5. Втечняване

Органите, които са били снабдявани с кръв най-много, се втечняват. Смесват се с кръвта и започват да изтичат през отворите на тялото. С натрупването на течността, налягането разрушава абдоминалната стена.

4. Разлагане

Телата се разграждат два пъти по-бързо във водата, отколкото на земя, и 8 пъти по-бързо, отколкото ако са заровени. Кожата на тела, оставени във вода, ще започне да се „обелва“ и да пада.

3. Подпухнали тела

Бактериите в тялото образуват неприятен на мирис газ, който кара телата да подпухват. Коремът, скротумът, гърдите и езикът се подуват. Очите изпъкват.

2. Посмъртно изхвърляне на зародиш

Натрупването на газове може да изтласка зародиша от разлагащото се тяло на починала бременна жена. Тялото се подува. Налягането избутва утробата и бебето навън.

1. Ерекция след смъртта

Контракцията на мускулите, причинена от вкочаняването (rigor mortis) около скротума, може да доведе до ерекция. Това се среща най-често при хора, които са обесени, тъй като примката оказва натиск върху малкия мозък.

Източник: Alltime10s/obekti.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове