10 от най-добрите дестинации за меден месец

10 от най-добрите дестинации за меден месец - картинка 1

След дългата подготовка на тържеството идва ред и за заслужена ваканция

Всеки ден, всеки час, всяка минута съдържа любов. Любовта е навсякъде около нас… най-вече във влюбените, които ни заобикалят. В градския транспорт, в мола, в парка… Всеки мечтае за голямата любов и рано или късно я среща.

Любовта може да е под различна форма. Романтична вечеря с любимия човек, разходка в планината, препрочетена книга от двама ви, забавен филм или романтично пътуване.

А „човекът е човек, когато е на път” и това добре познато клише всъщност е самата истина. Колекцията от спомени, която остава в съзнанието след всяка нова или преповтаряща се отново и отново дестинация, е сигурен знак, че пътешествията са машината за нови емоции, скрити в самите нас за цял живот.

Комбинацията на думите „любов“ и „пътуване“, някак си не би била същата, ако не поговорим и за медения месец на двама лудо влюбени. Еуфорията около самото сватбеното тържество, роклите, костюмите, гостите… са неизменна част от тръпката. Тръпка, която започва и остава завинаги.

След дългата подготовка на тържеството идва ред и за заслужена ваканция, пишат от 10te.bg. Все по-често двойките избират места, които служат като еталон за меден месец. Рядко срещана практика е да се избират по-нестандартни дестинации, разбира се, не са изключение и тези ентусиасти. Сега ще ви представим 10 от най-добрите места за меден месец, като има включени и няколко нови предложения, набиращи все по-голяма популярност сред бъдещите млади пътешественици.

1. Париж

honey-moon_1

Градът на любовта, романтиката и виното. Бил е и продължава да бъде сред най-желаните дестинации, предпочитани за меден месец от милиони двойки по света.

2. Венеция

honey-moon_2

Освен славата си на световен туристически център, Венеция се счита за градовете с най-много романтика във въздуха, а това от своя страна я прави първи подгласник на Париж, в битката за прекарани медени месеци.

3. Барселона

honey-moon_3

С привкус на Средиземноморие, забележителна архитектура и приказно време. Да, това е Барселона, а в последното десетилетие е и една от най-желаните дестинации сред европейците с цел романтично пътешествие.

4. Тоскана

honey-moon_4

Голямо историческо, художествено и културно наследство. Изобилие на вкусна храна и нов вид практика в последните години с развитието на селския SPA – изключително атрактивно и иновативно за влюбените.

5. Сан Франциско

honey-moon_5

Градът предлага смесица от американска, латиноамериканска, европейска и азиатски култури. Сан Франциско е забележителен с гледките, които предлага в него и около него.

6. Сейшелските острови

honey-moon_6

Удивително място със собствен неподправен облик и очарование, все още пазещо тайните на заровените съкровища и екзотиката на морската митология. А изумрудените лагуни и уникалната природа служат като магнит за влюбените двойки.

7. Бали

honey-moon_7

Богата история, култура, танци, скулптура и живопис, красиви плажове, природа и тропически климат. С тези си характеристики е смятан за едно от най-красивите и романтични места в света. А също и с десетките си хиляди храмове, които се намират на територията му.

8. Гърция

honey-moon_8

Красивите острови и панорамните гледки, които ни се откриват, са предпоставка за романтика, както също и забележителна култура, архитектура и музика са сред „оръжията” , които предлага на младоженците.

9. Дубай

honey-moon_9

Все по-голям е интересът към тази дестинация, като все по-често срещана практика напоследък е венчавката там, с продължение на медения месец след нея.

10. Рейкявик

honey-moon_10

Синоним на Рейкявик е спокойствие, предвид малкото население, което го обитава. И това го прави безспорен лидер сред двойките, желаещи именно това. Известен е още и като най-северната столица в света.

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове