10 правила за приятелство с бившия във Facebook

10 правила за приятелство с бившия във Facebook - картинка 1

Трябва да запомниш тези правила, ако ще искаш приятелство от бившия в социалните мрежи!

Няма нищо лошо в това да се интересуваш как върви живота на бившето гадже, особено ако се е скапал след раздялата ви. Социалните мрежи улесняват това. Или пък да хвърляш по едно око, дали връзката му с новото гадже върви добре. Но има някои основни правила, които трябва да спазваш, особено ако ти се струва, че може отново да се съберете.

Да се интересуваш от живота на бившето гадже е нормално

Не се чувствай като луд детектив. Желанието да разбереш с кого той прави секс на този етап е съвсем нормално. При праисторическите жени се развивал иснтинк да се грижат за потомството и партньора и били готови да убият всеки, който дръзне да се намеси. Въпреки, че вече отдавна сме надживели тези отношения, инстинктите си остават.

...и ако можеше да разбереш за какво ти е всичко това

Има голяма разлика в това да откриеш бившия в нета и да искаш да се съберете отново. Такова поведение е присъщо за хора, който са изморени от тревоги, самотни и разтроени. Но това е лоша идея, даже и да ти се струва добра. Обикновено тези отношения започват от глупост и завършват както и първият път с тотален крах.

Понякога има и втори шанс

Но за това е нужен подходящ момент. Например, да не сте се виждали много дълго време и двамата да сте свободни. И ако и двамата сте на една вълна и това ви устройва, защо не?

Даже в този момент да си свободна или разведена, по-добре помисли хубаво преди да го потърсиш в нета

Ако ти си го открила и сърцето ти е забило силно, лесно може да се превъзбудиш и да свършиш куп глупости. Вие може да пробвате да преминете на друго ниво в отношенията си, само ако и двамата сте готови и сте преодолели грешката си. Но задължително свали розовите очила и прецени бившия добре.

Може да опиташ да оправиш нещата

За някои хора е важно да поискат прошка. Но предприеми тази стъпка, само ако наистина го мислиш, без да очакваш ответна реакция. Но социалните мрежи не са подходящо място да поискаш прошка, още по-малко да предложиш да опитате отново. Винаги е най-добре да водиш тези разговори лично, очи в очи.

Имай предвид, че може да не преценяш правилно ситуацията

За всяка раздяла си има причина. Може паметта ти да те подвежда, защото пази само хубавите спомени. Лошите избледнават с времето.

Сексуалното привличане може погрешно да се сметне за любов

Това което те привлича към бившия може да провали настоящата ти връзка. Ако намериш бившия и чувствата не са отшумели напълно, тялото ти започва на произвежда норепинефрин. Ти ще изпиташ възбуда: сърцето ти бие учестено, дланите ти се потят. Особено ако това е първата ти или много емоционална любов – норепинефрина извиква най-приятните спомени в главата ти.

Често желанието на го потърсиш е само копнеж по миналото

Хората обичат на правят преглед като на моменти от живота си и спомените от минали връзки предизвикват приятни емоции. Понякога те се събират отново  от носталгия. Спомените ни карат да мислим, че може да направим нещата по различен начин. 

 

Много често сме привлечени към бившите партньори, защото не сме получили от тях това, което сме очаквали.
Много често сме привлечени към бившите партньори, защото не сме получили от тях това, което сме очаквали.

 

Щастливите снимки на бившите гаджета могат да те преследват като призраци

Много хора правят грешката да разглеждат снимките на бившите. Един клик и ето ги. Но дори настоящата му приятелка да не е красива или да е по-дебела от теб с 20 килограма, в това няма смисъл. Защо да се опитваш да живееш техния живот, като може да жиееш своя собсвен.

Той не пише на стената си за теб

И ако забележиш, че е побликувал нещо свързано с ревността или гнева, не коментирай. Това не е насочено към теб. Той може разполага със собственото си лично пространство както намери за добре и не се опитва да те провокира без причина. Бъди над него и продължи напред. 

 

източник: Cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове