10 реалистични картини, нарисувани единствено с молив

10 реалистични картини, нарисувани единствено с молив - картинка 1

Насладете им се. Наистина си заслужава

Рисуването е най-важната и известна част от визуалното изкуство. Един от най-познатите начини за рисуване е този с молив, с който едва ли има някой, който да се е разминал в училище.

Скицирането и рисуването с молив е и основен метод при обучението на децата и, разбира се, студентите, изучаващи изкуство. Съществува поговорка, според която „Една картина изобразява хиляди думи“.

Английската дума за „молив“ произлиза от старата френска дума pincel, с която са наричали малка четка за рисуване. Терминът „графична рисунка“ е въведен някъде през 16-ти век. Първите опити за серийно производство на пръчки от графит били в Нюрнберг, Германия, през 1662 година. Чак след това са добавени дървени приспособления за захващане за по-удобно рисуване, разказва Димитър Кесов за 10te.bg.

Съществуват много и различни картини в историята, нарисувани само с молив, които изиграват съществена роля в развитието на това зашеметяващо изкуство. Дори днес има много модерни техники за рисуване, но според специалистите всеки би предпочел да използва молив, за да се чувства по-уверен.

Днес ви представяме 10 реалистични картини, нарисувани единствено с молив. Насладете им се. Наистина си заслужава.

© Callie Fink

© Franco Clun

© Dan Cretu

© Olga Melamory Larionova

© Paul Cadden

© Stan Bossard

© Anne Teubert

© ambr0

© silentdeath007

© Ercan Sebat

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове