10% спад в доверието към Путин за година

10% спад в доверието към Путин за година - картинка 1

Това сочат две социологически проучвания

5/Доверието към руския президент Владимир Путин сред руснаците е спаднало с 10% през последната година, макар че се е увеличил процентът на тези, които искат да управлява още един мандат. Това показват две социологически проучвания, цитирани от Ройтерс, цитиран от "News.bg".

Според проучване на Центъра „Левада” 73% от анкетираните заявяват, че се доверяват на Путин в сравнение с 83 на сто преди година при подобно проучване. 19% казват, че не му се доверяват в сравнение с 14% преди година.

В проучването не са посочва причина за спада на доверието към руския президент, който остава невероятен според западните стандарти.

Повечето руснаци очакват Путин да участва на президентските избори през 2018 година. Ако спечели, той ще управлява страната като президент четвърти мандат.

Друго проучване на „Левада”, проведено миналият месец, показва, че повечето руснаци са готови да гласуват Владимир Путин да управлява още един мандат. 65% от руснаците искат Путин президент още един мандат. Преди година при подобно проучване са гласували 57%.

Първото проучване е проведено от 11 до 14 март и в него са участвали 1600 руснаци, а второто е проведено от 19 до 24 февруари и в него са участвали 1 600 души.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове