10 странни изобретения, които може би ще съществуват след 10 години

10 странни изобретения, които може би ще съществуват след 10 години - картинка 1

Тези изобретения ще променят нашия начин на живот изцяло...

Предвиждането на бъдещето е трудна работа. Не само трябва да си представиш, какви проблеми ще се опитва човечеството да реши, да помислиш и върху техните евентуални бъдещи решения. Изследователската организация „Институт за бъдещето“, която се отдава на прогнозирането на бъдещето, има няколко предположения, които ще ви се сторят доста интересни.

  1. Мозъчни импланти, които позволяват на хората да четат мислите на другите

До 2026 г. двойките ще имат възможност да си поставят мозъчни импланти, като по този начин няма да остане нищо скрито, между тях. Вместо да се лъжат и карат, двойките просто ще знаят. Според Института за бъдещето, компанията, която предлага тази услуга, най-вероятно ще се казва Amethyst.

  1. Нова валута в икономиката на онлайн обучението

Подобни на Bitcoin, Edublocks може да служи като нова виртуална валута, която да бъде валидна само за обучението в интернет. Ако гледате три минутно обучително клипче за китара по Youtube или едночасова лекция по физика на MIT, ще получавате определено количество Edublocks, които да компенсират времето, което сте инвестирали в обучение.

Данните за уроците, които получавате, ще се записват на огромна непроменима база данни, до която ще имат достъп други хора и ще могат да се запознаят с това, какво сте учили. Ще можете да купувате образователните умения, за да си закупите още повече обучение.

  1. Добавена реалност, която ще помага на всеки да стане отличен публичен оратор

Публичната реч може да стане много по-лесна със софтуера – Winning Friends (Печелене на приятели), който използва добавена реалност, за да ви даде сведения за вашата публикува в реално време и съвети, които да направят вашата реч възможно най-добрата.

„Независимо дали говорите с един човек или пред цял стадион, Winning Friends е вашият гид за усъвършенстване на вашата убедителност“, заявяват представители на института.

С тази програма, ще знаете кога точно да се усмихвате повече или да запазите вашият глас, така че да звучите уверени и авторитетни.

  1. Хапчета, които ще ви позволяват да сменяте вашият пол временно или завинаги

Половата идентичност се превръща във все по-сериозен световен проблем. С хапчето Gender XY – Change, ще можете моментално да променяте вашите хормонални нива, така че да опитате от живота, като противоположния пол. Това най-вероятно ще доведе до повече емпатия между хората. Ефектът ще продължава, докато не се приеме друго хапче, но от института предупреждават, че могат да се появят неизвестни последствия, ако по грешка объркате хапчетата.

  1. Кръвни банки ще дават възможност на хората с най-рядката кръвна група, да изкарат пари и да помогнат на други хора

Съществува кръвна група, която само 43 човека в света притежават. Супер рядката „Златна кръв“ е абсолютно универсален донор. Позната е още като Rh-нулева.

Проблемът е, че тези 43 души, могат приемат само група Rh-нулева. От института за бъдещето, казват, че кръвните комплекти, ще позволят на хората с тази кръвна група да я продават на висока цена. Цените понякога достигат до $2400 за литър. Те ще могат да спестяват парите, за времето, когато имат нужда от такава, в случай на нараняване.

  1. Вода, която дава на хората поглед към безсмъртността, но на висока цена

Изследване относно стареенето, предполага, че първият човек, който ще живее вечно, може би вече е жив. Футуристичната вода Aguavida, даряваща безсмъртност, ще даде възможност на всеки да избира, дали да иска вече живот.

Тъй като населението на света се увеличава бързо, Aguavida ще се опита да реши проблем с пренаселването, като съдържа съставка, която временно стерилизира, тези които пият от водата. „Дори без увеличаване на продължителността на живота, населението се увеличава, само заради повишената раждаемост“. Това са проблеми, с които много скоро ще трябва да се сблъскаме, заявяват от института.

  1. Пръстени на микробното състояние, които дават на хората безпрецедентен достъп до тяхното здраве

Учените откриват, че човешката микробиома – бактериите в техните черва, са нещо като втори мозък за тялото. Този пръстен ще съдържа перфектна реплика на микробиомата на купувача. Когато попаднете в среда, която може да се отрази негативно на бактериите, пръстенът ще се оцветява, предупреждавайки ви да напуснете мястото или поне да си измиете ръцете.

  1. Репутационни препоръки, които ще изброяват всички добри неща, които правите

Ако искаме да оценим стойността на някой, не трябва да гледаме неговата банкова сметка. Поне така смятат от института. Вместо това трябва да направим списък от репутационни препоръки, които ще показват месечните социални прояви, така както се показват вашите битови сметки.

Този достойна форма на валута, ще даде повод на повече хора, да действат по начин, който облагодетелства общността.

  1. Навигатор на задоволяването, ще прави актуализации в реално време, за да ви помогне да ограничите своя апетит

Преносими устройство, ще използва генетичния психологически профил на хората, за да засича техният апетит и да избягват храненето с нездравословна храна. Навигаторът на задоволяването, ще представя биометрични данни, чрез добавена реалност. Ако се готвите да отворите шоколадово барче, пулсът на сърцето се ускорява, а слюноотделянето се увеличава, тогава устройството ще ви изпрати предупреждение.

То също така ще работи за рекреационни наркотици, например, като ви показва, как канабисът може да ви се отрази.

  1. Приложение с добавена реалност, която прави упражненията прозрачни и измерими в ежедневието

EZ Lift ще насърчава хората да се качат по стълбите, вместо да използвате асансьора или ескалатора. Всеки човек ще започва своя ден с определен брой асансьорни кредити. Когато той ги изчерпи дисплей с добавена реалност, който ще уведомява всички, че кредитите ви привършват. Хората ще могат да увеличават своите кредити, като се изкачват по стълбите.  Идеята е хората да бъдат насочени към упражненията, правейки публичното здраве наистина публично.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове