10 свръхнадеждни автомобила

10 свръхнадеждни автомобила - картинка 1

Тези машини имат пробег от над 320 000 км

Изданието Consumer Reports публикува поредната си класация, в която са включени автомобили с пробег от минимум 320 000 км. Машините са подредени в зависимост от техния брой по пътищата на САЩ. Преди да почнете да четете, опитайте се за познаете колко модела на Toyota има в първата десетка.

Ford F-150

10 свръхнадеждни автомобила

Последното, десето място, в класацията е за семейството F-150. Наскоро моделът беше обновен, като Ford включи в него и дизелов двигател. Цените на на-популярния модел в САЩ стартират от 27 300 долара.

Toyota Highlander


10 свръхнадеждни автомобила

Този модел се определя от изданието като „един от най-добрите кросоувъри със средни размери и три реда седалки”. Автомобилът се радва на сериозна популярност, при това не само в Щатите. Там цените му стартират от 30 630 долара.

Toyota 4Runner

10 свръхнадеждни автомобила

Още една, но не и последната Toyota в тази класация. Всъдеходът 4Runner се предлага с 4,0-литров V8 двигател и 8-степенен автоматик. В Consumer Reports критикуват модела за несполучливите настройки на окачването и посредствената управляемост, както и зари наклона в завоите. Цените на модела започват от 34 200 долара.

Toyota Corolla

10 свръхнадеждни автомобила

Изданието Consumer Reports оценява висока комфорта, тишината в салона и просторния за седан от този клас интериор. Минусите на най-продавия автомобил на планетата са  управляемостта и работата на електронните системи. Corolla струва в САЩ минимум 18 500 долара.

Honda Civic

10 свръхнадеждни автомобила

В САЩ моделът се предлага в три варианта – седан, хечбек и купе, като общо-взето получава високи оценки в повечето си направления. Това се отнася и за версията Type R с 320 к.с. Тя е и най-скъпата – 33 900 долара.

Toyota Sienna

10 свръхнадеждни автомобила

Журналистите от изданието хвалят окачването на модела, като и доброто му обезшумяване, но имат претенции към управляемостта. В САЩ миниванът струва 29 700 долара.

Honda CR-V

10 свръхнадеждни автомобила

Петото поколение на модела струва минимум 24 045 щатски долара зад океана. Кросоувърът на японците като цяло получава добри оценки за комфорт и качество на избработката, претенции са предимно към управлението.

Toyota Prius

10 свръхнадеждни автомобила

През миналата година именно Consumer Reports определи новото покление на Prius за „най-икономичния автомобил в историята на всички тестове на изданието”. Постиганият разход на гориво от журналистите беше 4,52 л/100 км. В Щатите хибридът струва минимум 20 630 долара.

Honda Accord    

10 свръхнадеждни автомобила

Новото поколение на Accord се появи едва през миналата есен, затова и в изданието не бързат с оцентите. Отбелязва се, че предшественикът на този модел зае второ място в класацията за надеждност на Consumer Reports. Цените стартират от 20 472 долара.

Toyota Camry

10 свръхнадеждни автомобила

Победител в класацията за надеждност е именно Camry, който най-често попада в групата коли, способни да изминат повече от 320 000 км без сериозно проблеми. Наскоро излезе и версия на модела с V6 мотор с 300 к.с. Цените на Camry започват от 24 000 долара.

Снимки: Toyota, Honda, Ford 

източник: automedia.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове