10-те най-добри острова за лятна ваканция в Европа

10-те най-добри острова за лятна ваканция в Европа - картинка 1

Времето за лятна отпуска наближава

Времето за лятна отпуска наближава и ако все още не сте избрали къде да я прекарате, вижте 15-те най-добри ваканционни острова в Европа, подредени от Daily Telegraph.

1. СардинияПри споменаването на Сардиния повечето хора се сещат за блясъка на Коста Смералда, но тук можете да откриете още много неща: великолепен гранитен пейзаж, прекрасна морска храна и богата история, за която свидетелстват руините от времето на Картахена и Рим, пизанските църкви и испанският барок.

2. СицилияНай-големият остров в Средиземно море е прекрасна комбинация от гръцки храмове, нормански църкви и барокови дворци. Сицилия е от тези дестинации, в които разглеждането на забележителности винаги е нещо повече от разглеждане на забележителности.

Тя е съчетание от история, мек климат и оживени места за ядене, пиене и пазаруване, които осигуряват на този остров на виното, цитрусовите плодове и древните пейзажи привлекателност през цялата година.

3. МайоркаМайорка е най-големият остров от Балеарските острови, но освен плажните курорти, има много други начини да се насладите на крайбрежието и вътрешността му. Планината Сера де Трамунтана беше включена в Списъка на ЮНЕСКО със световно културно наследство като признание за необикновените техники, използвани за развитието на земеделието по стръмните й склонове през вековете.

Или можете да посетите някоя от винарните в централната част на острова, където местните традиции са по-силни отвсякога. Дори да сте били на острова много пъти, винаги има какво още да откриете, особено сега, когато можете да избирате между удивителни селски хотели, които предлагат луксозна база за седмица или две, прекарани в изследване на красивата природа във вътрешността на късчето земя, наред с прекрасното крайбрежие.

4. КритМегалонисос, Големият остров, това са само част от имената на Крит, който е почти отделна държава сам по себе си. Плажният сезон на острова е един от най-дългите в Гърция. Плажовете по серевното крайбрежие са дълги, пясъчни и сравнително пренаселени, докато останалите са по-къси, но сравнително по-уединени.

Ако не ви се ходи на плаж, има много какво да изследвате във вътрешността – параклиси от 14-и и 15-и век с изкусно изрисувани фрески, руини от минойски дворци и градове, както и прекрасни пътеки за разходка и наслаждаване на красивата растителност.

5. ИбисаБелият остров е известен с красивото си крайбрежие, стилни хотели и първокласни нощни заведения. Тук се намират някои прекрасни плажове, като Кала Хондал и Кала Д
'Орт с удивителната гледка, която се открива от него към скалата Ес Ведра във формата на вулкан.

6. Лансарот

 Този остров, който е част от Канарските острови, преживява революция и се превръща в доста луксозна дестинация. Но не очаквайте да откриете нищо лъскаво там, тъй като тихата революция съвсем не е елиминирала шикозните, екологични места.

Можете да прекарате дните си, като карате колело, разхождате се, сърфирате или опитвате някои от местните вина.

На острова се вижда влиянието на художника, архитект и еколог Сезар Манрике, който е спасил Лансарот от бедствието на ширещото се развитие. Невероятните му творения подчертават уникалната геология на острова и са основната притегателна сила за туристите.

Можете да прекарате няколко дни в посещения на местата, които той е проектирал, най-вече няколко особено стилни барове и ресторанти с домашна обстановка.

7. КорфуЕдин от най-зелените гръцки острови, благодарение на спорадичните, но проливни дъждове от септември до май, и хиляди маслинови дървета, които са неизменна част от пейзажа. Корфу е също така един от най-спокойните острови далеч от основните туристически горещи точки.

Основните строежи са ограничени само до части от крайбрежието, а когато навлезете във вътрешността на острова, наистина изглежда сякаш сте попаднали на друго място, дори в друга ера.

В отдалечените селца местните жители продължават да празнуват панегирия през лятото и есента с музика и щандове, отрупани със стоки. Оглеждайте се за постери, обикновено само на гръцки език, залепени на маслиновите дървета и не очаквайте много събития след 20 ч.

8. ТенерифеОтдалечете се от крайбрежните курорти и открийте една от страните на Тенерифе, които повечето туристи обикновено не търсят, включително планината Анага.

Районът е почти незасегнат от туризъм и и местните жители продължават да изкарват прехраната си от плодородната земя, заобиколена от назъбени върхове, които често са обгърнати от облаци.

9. МеноркаДевствен, идиличен, бляскав пясък, тюркоазена вода, почти всички снимки от брошурите са реалистични, когато говорим за плажовете на Менорка. Сред най-добрите са Прегонда, който е идеален за водолазно гмуркане, и Кала Макарела за уединение сред борови и дъбови дървета.

10. МалтаВ Малта има над 300 слънчеви дни в годината и е заобиколена от ясносини води - едни от най-чистите в Средиземно море. Това е една от предпочитаните дестинации от плажуващи и любители на гмуркането. Но една от най-очарователните страни на Малта е дългата й история на над 7000 години.

Малта има по-голяма гъстота от исторически забележителности от всяка друга страна в света. Започнете с уникалните праисторически храмове, някои от най-красивите каменни сгради в света, римските катакомби, средновековни градове и невероятна архитектура и артистично наследство, оставено от малтийските рицари.

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове