100-годишен хибрид? Mitsubishi набута технологиите от Outlander PHEV в първата си кола

100-годишен хибрид? Mitsubishi набута технологиите от Outlander PHEV в първата си кола - картинка 1

Точно преди век Mitsubishi създава първия си автомобил

Точно преди век Mitsubishi създава първия си автомобил - Model A. Базирана на Fiat Tipo 3, седемместата кола е изключително рядка, в периода 1917-1921 г. са изработени само 22 екземпляра, всеки направен ръчно. Трудоемката изработка и лимитирания производствен обем го правят и скъп. Първият опит на японците в сферата на автомобилостроенето се задвижва от 2,8-литров четирицилиндов мотор с 35 к.с., задвижващ задните колела до максимална скорост от 96 км/ч. 

Дали има и хибридна система? Не ставайте смешни, погледнете снимката, та това е кола отпреди век. Разбира се, че мисълта за модерно задвижване няма място при 100-годишната кола. Или по-точно нямаше място. На Mitsubishi им е хрумнало, че би било интригуващо да срещне съвременните технологии с дядото на всичките си коли. За целта японците са се обърнали към тунинг специалистите от West Coast Customs, познати с подксчащите си хромирани творения на четири гуми. Това, което ще се случи е, че Model A ще получи "органите" на Outlander PHEV, с което ще се трансформира в плъг-ин хибрид. 

Model A ще се сдобие с 2-литров бензинов мотор и по един електромотор на всяка ос. Така старчето ще се превърне в пълноприводен автомобил. В допълнение се прехвърля и батерията с капацитет 12 кВтч от големия Outlander, с което ретро возилото рязко скача в 21 век. 

Остава да видим дали WCC ще съумеят да вкарат и други модерни системи, освен задвижващите, в Model A. Може би круиз контрол? Или пък автоматично спиране и засичане на пешеходци? 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове