11-те най-красиви замъци в Америка

11-те най-красиви замъци в Америка - картинка 1

Докато пътувате през долината Напа в Калифорния, никога не бихте очаквали да видите тоскански замък от 13 век. Но ако се насочите на около 3 мили южно от Калистога, точно това ще намерите.

Въпреки че строителството на винарната Castello Di Amorosa започва едва през 1994 г., ще се почувствате така, сякаш сте били транспортирани до средновековна Италия, докато пиете вино в стая за дегустации, вдъхновена от онова време.

И ако в Европа повечето замъци носят корените на кралските семейства, то в САЩ те не са строени за такива, но са не по-малко красиви и впечатляващи.

Вижте някои от най-красивите дворци, които може да намерите в Щатите:

Замъкът Банерман (Bannerman Castle)

Бийкън, Ню Йорк

Този замък в средата на река Хъдсън е построен от Франсис Банерман VI, роден в Шотландия собственик на компания за военни доставки, през 1901 г. В началото той е място за съхранение на оръдията, мунициите и други консумативи на компанията.

През 1969 г. пожар унищожава замъка и той е в руини, но Bannerman Castle Trust, Inc. предлага пешеходни обиколки на острова, достъпни с туристическа лодка или каяк за тези, които са любопитни да го опознаят.

Дворецът Йолани (Iolani Palace)

Хонолулу

Разположен в центъра на Хонолулу, Йолани Палас е единствената официална кралска резиденция, разположена в Съединените щати. Последните двама монарси на Хавай живеят тук от 1882 до 1893 г., включително крал Калакауа и сестра му кралица Лилуокалани, която го наследява.

През годините той започва да се руши, но е възстановен и отворен за турове през 1978 г.

Scotty's Castle

Национален парк Долината на смъртта

Въпреки че Уолтър Е. Скот - измамник и златотърсач - никога не е живял или притежавал този замък в испански стил в северната част на Долината на смъртта, той е наречен на него, след като убеждава двойката Алберт и Беси Джонсън да го построят.

За съжаление, замъкът е затворен за посетители до 2019 г., след като през 2015 г. голямо наводнение нанася щети.

Замъкът Монтезума (Montezuma Castle)

Камп Верде

Построен преди около 800 години от жителите на Синагуа, това 20-стайно жилище в скала, разположено на 70 метра над варовиковата стена, получава своето име от заселници, които смятали, че са открили древни руини на ацтеките и са ги свързвали с император Монтесума погрешно.

Докато все още може да се влиза вътре, този национален паметник, разположен на около 26 мили южно от Седона, си заслужава да бъде проучен.

Замък Килкини

Лонг Айлънд

Образуван след замъка Килкини в Ирландия, това имение от 1904 г. в Лонг Айлънд е построено като основна резиденция за Хауърд Гулд и неговата съпруга, актрисата Катрин Клемънс. Те обаче не го харесват и построяват друго, а замъкът използват за квартира на слугите си.

Замъкът се използва като сцена за филмови и телевизионни продукция, но може да бъде нает и за сватби.

Castello Di Amorosa

Калистога

15 години е времето, необходимо да се построи тази реплика на тоскански замък от 13 век. Той е разположен в средата на калифорнийската долина Напа и има голяма зала с ръчно рисувани стенописи и средновековен параклис, както и подвижен мост и зала за мъчения.

Билетът за посещение струва 25 долара и включва достъп до горните нива на замъка, както и дегустация на пет вида вино в италиански стил.

Замъкът Линхърст (Lyndhurst Castle)

Территаун

Проектирано през 1838 г., това имение с изглед към река Хъдсън, северно от Ню Йорк, е един от най-добрите примери за готическа възрожденска архитектура в страната.

Построено за кмета на Ню Йорк Уилям Поулинг, то по-късно е използвано като лятна къща от железопътния магнат Джей Гулд. Днес никой не живее тук, но той е отворен за обществеността като музей и може да бъде наеман като място за сватба.

Замък Хърст (Hearst Castle)

Сан Симеон

Вестникарският магнат Уилям Рандолф Хърст, който е основател на компанията, издаваща Harper's Bazaar's, поръчва този замък, проектиран от Джулия Морган, на калифорнийския бряг като частна резиденция.

През 1947 г. той трябва да напусне огромния 165-стаен замък, преди да е напълно завършен, поради неговото здравословно състояние. В момента имотът е отворен за обществеността като музей.

Замък на институт Смитсониан

Вашингтон

Разположен в близост до центъра на Националния мол, този замък, изработен от червен пясъчник през 1855 г., служи като дом и офис за Йосиф Хенри, първият секретар на Смитсониан. Днес той се използва като посетителски център за Смитсонианския институт.

Замък Болдт (Boldt Castle)

Александрия

Собственикът на хотел "Уолдорф Астория" в Ню Йорк - Джордж С. Болт, възлага в края на века построяването на този 120-стаен замък на остров в река Св. Лорънс за своята съпруга Луиз.

Преди да бъде завършен замъкът, Луиза неочаквано умира и Болт е прекалено сломен, за да се върне на острова. Замъкът е изоставен в продължение на 73 години, преди властите от Thousand Islands Bridge да го възстановяват и да го отворят за обществеността през 1977 г.

 

източник: Профит.бг

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове