11 убити при стрелба в германския град Ханау

11 убити при стрелба в германския град Ханау - картинка 1

Нападателят откри стрелба в два наргиле-бара и е открит мъртъв в дома си

11 души са убити, а поне петима са раненните след стрелба в германския град Ханау, на 25 километра от Франкфурт, съобщават днес световните агенции.

Нападението е станало малко след 22 часа. Нападателят влязъл в един наргиле-бар в центъра на Ханау и открил огън по хората в него. След това избягал с колата си и отишъл в друг наргиле-бар, на около 3 километра от центъра, където отново стрелял безразборно. И в двата бара има много убити и ранени.

Правителството реагира на стрелбата незабавно:

"Тази сутрин мислено сме с хората в Ханау, в чийто център се случи ужасяващо престъпление", написа говорителят на канцлерката Ангела Меркел - Щефен Зайберт в туитър. И кметът на Ханау веднага даде изявление: "Това беше ужасяваща нощ, която дълго ще ни занимава и ще остане тъжен спомен", заяви Клаус Камински.

До момента нито едно официално лице не е нарекло стрелбата тероризъм, но по версията се работи. Възможно е да става дума и за разчистване на сметки между враждуващи банди. Баровете за наргиле обикновено се държат от ливанските кланове в Германия и се посещават предимно от араби, но не само.

Около 3 часа след полунощ  германските спецчасти са щурмували дома заподозрения. Малко по-късно местната полиция съобщи в Туитър, че са открили там нападателя мъртъв. В апартамента е имало и още един труп. В колата на стрелеца са открити разрешително за лов и допълнителни боеприпаси.

"Специалните полицейски сили откриха в жилището и друг труп. Разследването продължава. До момента няма данни за други извършители", се казва още в съобщението.

Атаката идва само два дни след като като бяха арестувани 12 души от крайнодясна екстремистка група, която е планирала атентати срещу мюсюлманската общност в страната. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове