12 енергийни места в България /СНИМКИ/

12 енергийни места в България /СНИМКИ/ - картинка 1
Снимка: Асоциация на българските села

Месецът на отпуските и почивките е идеалното време да посетите тези енергийни места

Известно е, че има места в България с лечебни и изцерителни свойства. Има и такива, които подсилват вътрешната ви енергия. Трябва да се отбележи, че някои от тези места са с огледални сили, т.е. ще подсилят вътрешната енергия многократно такава, каквато е.

Татул се намира на 14 км. източно от Момчилград и е едно от най-значимите тракийски селища в Родопите. Непосредствено до селото се намират запазени останки от около VI в. пр.н.е. Според научните изследвания това място е било за жертвоприношения към бога на Слънцето. Може да се направи връзка с близката пещера "Вулвата", чиито олтар-матка се "опложда" от слънчевия лъч единствено по време на есенното равнодействие. По това време, само, пирамидата в култовия център е насочена към Слънцето. 

7-те Рилски езера е едно от най-силните енергийни центрове не само в България, но и на Планетата. За съжаление през последните години тук е налице силно екологично и отчасти енергийно замърсяване, което е отражение на състоянието на България като цяло. Заблатяването на част от езерата е предречено от Учителя Беинса Дуно, като фаза за преминаване през трудни години, белязани от духовно падение.

Белинташ, древно скално светилище е една от трите точки (Белинташ, Кръстова Гора, Караджов камък) образуващи една от най-силните енергийни зони в Европа. На скалното плато са очертани огледални проекции на важни части от звездната карта. В зоната на Белинташ и наоколо се чувства силна енергия, а разказите на стотици хора свидетелстват и за чести паранормални явления. В близост е село Мостово, където има места за настаняване.

Изключително интересно място в близост до брега на Черно море, недалеч от Приморско. Древното тракийско светилище е особен енергиен център, но препоръчваме да се посещава през работните дни или извън активния сезон, тъй като има много туристи. 

Археологическите останки от Плиска и Преслав, ако живеете наблизо или имате път на там, трябва да посетите едно от най-енергийните места в България. Тук е намерена розетата от Плиска, която е своеобразен носител на кода на тайните на Земята и специфичността на ДНК-то на българите.

Караджовия камък е разположен в източните Родопи, недалеч от асеновградското село Мостово, част от енергийния триъгълник Белинташ. 

Едно неоспоримо енергийно и религиозно място е гробът на Св. Иван Рилски, намиращ се на 4 км източно от Рилския манастир. 

Рупите. Местността е известна с храмът на пророчицата Ванга. Тук тя черпи силите си и хората, посетили храма, ще усетят част от тази енергия. Според Ванга някога на това място е горял страшен огън, а хребетът над храма крие една голяма тайна.

Кромлех, село Долни Главанак. Място, известно още като българския Стоунхендж. Един от многото древно тракйиски култови комплекси у нас, свързан с цялостната енергийна решетка на България и Планетата.

За изненада, сред местата е и платото над село Мадара и Мадарския конник. Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Светлите и черни биополета в резервата могат да те излекуват или дори да убият човек. Сутрин с първите слънчеви лъчи, в околността се твърди, че има камъни, които са способни да излекуват всяка болест.

 

/41

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове