12 модни урока, които трябва да знаеш

12 модни урока, които трябва да знаеш - картинка 1

Няма нищо по-глупаво от това сляпо да следваш тенденциите!

Въпреки че обичаш модата, смяташ, че тенденциите се сменят прекалено бързо дори за твоя ритъм? Възможно ли е да се изгубиш сред толкова много дрехи, които "трябва" да имаш? Прочети уроците по-нататък, за да се почувстваш по-добре и да забавиш темпото!

1. Не следвай сляпо тенденциите.

Цикълът на тенденциите е толкова кратък, че докато си купиш дадена дреха, тя вече не е на мода. Това е толкова опбъркващо и стресиращо! В действителност модният бизнес представя разнообразие от стилове, така че да намериш почти всичко, което искаш. Така че избери внимателно нещата, които наистина може да носиш и след 10 години и пак да изглеждаш адекватно.

2. Твоят тип тяло не диктува кои тенденции може да носиш и кои не. 

Хората обичат да казват, че някоя тенденция е подходяща само за високи и слаби момичета, но това не винаги е вярно. Ако има баланс между пропорциите и стила, то тогава няма значение размера на тялото. Ясно е, че дадена рокля, предназначена за моделска фигура няма да стои о същия начин на теб или мен, но с някакво допълнение може да изглежда доста добре!

3. Със самочувствие дрехите изглеждат по-добре.

Ако не се чувстваш добре с дрехите, които носиш, това могновенно се отразява на визията ти и си личи. 

4. Много дизайнерски дрехи са със завишени цени, така че е добре да правиш разлика между наистина качествена дреха и изкуствено завишена цена.

 

12 модни урока, които трябва да знаеш

 

5. Логоманията не е за предпочитане.

Да се облечеш в дизайнерски лога от глава до пети е наистина лош вкус. Така изглеждаш като реклама с крака.

6. Намери стила, който наистина работи за теб и го следвай. 

Не се втурвай в различни посоки и различни тенденции, хубаво е да експериментираш, но намери своя стил, в който да го правиш.

7. Избирай дрехите си в точния размер.

Размерът и кройката са от изключително значение, за да стои една дреха добре!

8. Шопингът не е отговора.

Модната индустрия ни убеждава, че трябва да имаме много дрехи и непрекъснато да обновяваме гардероба си. Това, което ти трябва е да промениш отношението си към облеклото. Купувай правилните части, които могат да се комбинират помежду си, измисляй нови съчетания и добавяй аксесоари.

 

12 модни урока, които трябва да знаеш

 

9. Планирай правилно бюджета си.

Не харчи безразборно и не се хвърляй към нещо само, защото е евтино. По-малкото винаги е повече. 

 

12 модни урока, които трябва да знаеш

 

10. Външният ти вид има огромно значение за това как хората те възприемат.

Ти прецени какъв човек искат да виждат хората в теб, избери дрехи, които подчертават индивидуалността ти и изграждай собствения си стил!

 

12 модни урока, които трябва да знаеш

 

11. Много е трудно да обичаш модата и околната среда едновременно. 

От опасните химически вещества, използвани за обработка и боядисване на текстила до нечовешките условия на труд в много страни производители - истинската цена на роклята, която си купи, е много повече от 30 лв. и е хубаво да осъзнаваш пътя, който е минала, докато стигне до теб. Не купувай, защото ти е скучно, а при необходимост. При възможност избирай органични материали и когато не носиш нещо, го преедай за рециклиране.

12. Не приемай лично всеки моден съвет, който чуеш.

Списания, блогове и различни модни сайтове всеки ден те засипват с модни съвети, но това не означава, че всичко се отнася лично до теб. Действай избирателно и вземи тези, които са ти от полза. 

 

Cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове