15 милиарда са минали през фонд "Земеделие" и са откраднати

15 милиарда са минали през фонд "Земеделие" и са откраднати - картинка 1

Информацията изнесоха Димитър Стоянов от „Бивол“ и Неда Карска

През фонд „Земеделие“ до 2016 г са минали 15 милиарда лева. И това става през 3-4 фирми на властта. Чиновници с 1000 лв заплата имат лични коли за 300 000 лв, живеят в палати и водят луксозен живот, какъвто и милионерите в Америка не водят. Подробностите изнесоха Димитър Стоянов от „Бивол“ и Неда Карска в „Часът на Милен Цветков“.

Димитър Стоянов:

„Нещата са много прости, имаме продукт който струва 1 лев, но фонд „Земеделие“ го плаща по 3. Не ги е страх. Един стадион, който струва 1 милион се плаща по 3,4 млн без ДДС. И това не е прецедент. Това са стотици обекти в цялата страна. Тези пари отиват в партийни каси. Те не отиват животът в селските райони да стане по-добър. В села които има 50 къщи има ремонтиран стадион за 3,5 млн. В Ново Село видинско стадионът струва 5,5 млн. И тези обществени поръчки се печелят само от 3-4 фирми. Те вземат тези европейски следства. Схемата е кмет – посредническа фирма – фирма изпълнител и Фонд земеделие, която одобрява. Кражбите в ДАИ направо са капка в морето.

Ето от тези пари чиновникът със заплата от 1000 лв заплата кара кола за 300 000, живее в луксозна къща и живее така както милионерите в Америка не живеят.

Проблемът е, че когато един държавен чиновник приеме тази работа, автоматично приема да не живее такъв начин на живот, да подържа такъв стандарт, просто защото заплатата не го позволява“.

Неда Карска:

"В България корупцията отдавна не е скандал. На Юлиян Марков, който ръководи службата за имами в този фонд съм пращала десетки сигнали. Още тогава разбрах, че този човек е там за да прикрива измамите. Още като чу какво знам, той взе мерки и започна репресия срещу моето семейство. Там във фонд „Земеделие“ има организирана престъпна група. Участват и прокурори, които елиминират дребните производители, дребните бенифиценти“.

Димитър Стоянов от „Бивол“ разкри схемите за източване на европейски пари от фонд „Земеделие“ към партийната каса на Бандита, но какво от това?

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове