15 милиона лева бяха отнесени от дъжда

15 милиона лева бяха отнесени от дъжда - картинка 1

Реставрираният античен комплекс "Сердика" протече

Защо ли ни трябваше да вали?

Станахме свидетели на един не толкова приятен резил на Министерството на културата. Теч се появил в открития преди две седмици комплекс "Сердика".

Времето хич не е благосклонно към "Антична Сердика".

През февруари месец тази година вятърът отвя част от временният купол. Беда след беда.

Вода се стича по една от колоните под стъкления купол на Ларгото в центъра на София. Един дъжд и веднага се разкри колко качествено е изпълнението на античният комплекс, половин месец след тържественото му откриване. Бяха открити поне седем теча на тавана, като водата буквално се стича на две места от окачените тавани на централната пътека.

Разбира се, Министерството на културата веднага обвини изпълнителите на проекта, които ще поемат отговорността и разходите по отстраняването на проблемите, защото обектът все още е в гаранция. Поне това.

Интересно как Министерството на културата пропусна да обвини и лошото метеорологично време.

Част от мазилката на комплекса вече е набъбнала от влагата и трябва да бъде правена отново. Изпълнител на проекта за над 15 млн. евро е дружество ДЗЗД "Антична Сердика", които явно така прилежно са спестили от парите, но ето им на - времето ги наказва.

Още днес ще започнат ремонтните дейности и се очаква и още днес да приключат. На това му се вика експедитивна работа.

"Освен Рим, нито една друга европейска столица не притежава такъв обект", каза при откриването на 20 април министърът на културата Вежди Рашидов.

"Този обект го изстрадахме", допълни той, имайки предвид как реконструкцията се е проточила пет години. Е, явно и още ще го страдаме, кой знае до кога.

Нека запишем този гаф като номер 2 на Министерството на културата. Първият бе с националният художествен музей "Квадрат 500", там пък падна мазилката в две от залите му по-малко от година след откриването.

Следващия път пак ли времето ще обвиним?

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове