20 странни психологични причини защо някой може да се влюби във вас /Част 2/

20 странни психологични причини защо някой може да се влюби във вас /Част 2/ - картинка 1

Най-вероятно обяснението за любовта не е просто "съдба"

11. Ако живеете в хубав дом

Много жени си падат по мъже с лъскави коли, но се оказва, че представителите на силния пол изглеждат по-привлекателни и ако са снимани в красиви и просторни апартаменти. Проучване на Университета в Кардиф показва, че лъскавите неща, които заобикалят мъжете, създават илюзията за високо положение и имат голямо влияние върху привличането.

12. Ако притежавате куче

Психолози от Университета на Мичиган накарали група жени да четат кратки истории за мъже. Когато в разказа присъствал човек, който има куче, жените окачествили тези хора с по-високи оценки за привличане. Това е така, защото да имаш домашен любимец означава, че си загрижен и склонен към продължителна връзка.

13. Ако не харесате половинката на първата среща

Оказва се, че е по-вероятно да изпитате дълготрайно привличане към хора, които не сте харесали първоначално, отколкото към някого, когото по принцип ви е бил симпатичен. Това се обяснява с теорията за ползите и загубите, според която хората намират за по-удовлетворяващо да се борят за любовта на някой, който първоначално не им е допаднал.

14. Ако походките ви съвпадат

Ако мъжете умишлено забавят походка, за да се изравнят с крачките на жената, това означава проява на романтичен интерес. В същото време приятели, които обаче не изпитват привличане, не се стараят да уеднаквят походките си.

15. Ако другия е не по-хубав от вас или дори малко по-грозен

Проучване от 1996 г. показва, че по-красивите хора са по-строги в преценките си. Колкото по-добре изглежда някой, толкова по-малка е вероятността да бъде удовлетворен от човека срещу него. Но това се отнася само за наистина красивите хора; за обикновения човек е по-вероятно е да се влюби в някой, който изглежда по сходен начин.

16. Ако правите жертви за външния си вид

Европейско проучване показва, че жените, които се подлагат на радикални процедури, за да намалят влиянието на годините, създават впечатление за по-привлекателни и доволни от живота. Колкото повече такива процедури преминават, толкова повече нараства усещането, че те са здрави, привлекателни и се чувстват по-млади.

17. Ако се усмихвате често

Швейцарски учени проведоха експеримент, за да анализират връзката между привлекателността и щастието. В него те установили, че оценката за това дали някой е привлекателен се влияе доста от това колко често се усмихва той. Нещо повече, честата и широка усмивка дори понякога компенсира относителната непривлекателност.

18. Ако свирите на музикален инструмент

Френски учени твърдят, че свиренето на инструмент е свързано със сексуалния подбор при жените. Експериментът представя млад мъж с китара или със спортен сак, който иска телефонните номера на 300 млади жени. Когато е с китара, много повече жени са склонни да му го дадат.

19. Ако носите неща в червено

Жените, облечени в червено, изглеждат по-добре поставени що се отнася до намирането на партньор. Това може да се отдаде на сексуални сигнали, защото жените използват яркия червен цвят, за да привличат потенциални партньори. На свой ред, дамите също са привлечени от мъже в червено, защото този цвят е символ на статус.

20. Ако имате определен тип брада

Експеримент на австралийски учени показва, че жените предпочитат мъже с набола брада вместо такива с буйна брада или пък гладко избръснати. Брадата се възприема за символ на плодовитост и когато е по-голяма, тя подчертава мъжествеността на силния пол. Това усещане се засилва още повече в плодовитата фаза на менструалния цикъл. Наболата брада е индикатор за здраве и родителски способности.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове