36 са жертви след взривове в руска мина

36 са жертви след взривове в руска мина - картинка 1

Това е вторият такъв инцидент за последните три дни

5/Общо 36 души загинаха при взривове в руската мина "Северная" във Воркут, съобщава АПФ, цитиран от "Mediapool" Драмата се разиграва от 25 февруари, когато на дълбочина 760 метра се получава внезапно изхвърляне на метан, който произвежда общо два взрива и предизвиква срутване на шахта.

В момента на инцидента в забоя се намират 110 миньори, от които четирима загиват на място, 80 са изведени над земята, а 26 техни колеги остават затрупани.

На мястото избухва и пожар, започват спасителни операции, но опасността от нови взривове нараства заради допълнителната концентрация на метан. Така се стига до третия взрив в първите часове на неделя, когато загиват още шестима души – един миньор и петима пожарникари, предава руската агенция ТАСС. Други петима души са ранени.

Няма шанс да са оцелели и затрупаните 26 души, тъй като в този участък на практика няма кислород, бушува силен пожар и температурите са високи, съобщиха руските власти.

Сега пред пожарната служба стои въпросът за потушаване на пожара, като се обсъжда пълно заливане с вода на засегнатия участък от шахтата или затапването му с пяна и спиране на достъпа на въздух. Това е вторият такъв инцидент в последните три дни.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове