4 упражнения за укрепване на кръста

4 упражнения за укрепване на кръста - картинка 1

Трудно можете да изгорите мазнините, точно в тази област, но стягането на мускулите спомага за избягването на проблемите с кръста

Лумбалната област се счита за слабо място, както за мъжете, така и за жените. В тази област има тенденция да се натрупват мазнини, а понякога се появяват и паласки. В България им казваме „любовни дръжки“, във Франция им казват „гуми“, а в Испания „Мишлен“ (по името на известната компания за гуми). За да постигнете максимална ефективност на кръста, трябва да знаете няколко неща:

  1. Генетиката играе много важна роля в нашия живот. Всеки от нас има генетична слабост и понякога тя се изразява в натрупването на повече мазнини в лумбалната област. В такъв случай повлияването ще бъде по-трудно, а понякога и невъзможно.
  2. За съжаление, ние не можем да накараме тялото ни да изважда мазнините, които ни вредят. Аеробните упражнения допринасят за изгарянето на мазнини, но не могат да накарат тялото ни да гори мазнини в точно определена област. Понижаването на цялостното ниво на телесни мазнини, ще допринесе за намаляването на мазнините и в областта на талията. Препоръчително е да практикувате физическа активност над 40 минути, за да сваляте мазнини
  3. Важно е да се поддържа баланс и разнообразие в храната, която ядем, като се отбягват храни, които съдържат твърде много мазнини.
  4. Съществуват няколко упражнения, които могат да укрепят и изваят областта на талията. Те са насочени предимно към укрепване на правите коремни и косите коремни мускули, както и тези на гърба.

Ето четири упражнения за укрепване на кръста, които гарантираме, че ще помогнат, ако чувствате проблеми в тази област.

Страничен Plank

Легнете на една страна, след което с едната си ръка издигнете своето тяло. Другата ръка протегнете към тавана. Уверете се, че не присвивате вашите колена, краката трябва да бъдат опънати. Задръжте така в продължение на около 10 секунди, след което сменете страната и повторете отново. Извършват се по 3 серии на всяка страна.

Странично повдигане на крака

Легнете  на една страна и подпрете вашата глава с едната си ръка. След това вдигнете горния крак, колкото се може по-нагоре. Правете вдигането и свалянето на крака бавно и плавно. Нужни са 6 повторения, като е препоръчително да направите по 3 серии за всяка страна.

******************************************

Накланяне с леки тежести от изправено положение

За това упражнение ще са ви нужни гирички от 2 до 5 килограма. Застанете прави с разкрачени крака. Ръцете с хванатите гирички трябва да бъдат плътно прилепнали до страничните части на вашето тяло. След това започвате да се накланяте на едната страна, като ръката откъм противоположната страна се свива в лакътя, връщате тялото в централно положение за секунда и правите накланяне на другата страна. Препоръчително е да се направят поне 20 повторения на това упражнение.

******************************************************

Упражнение за коси коремни мускули с швейцарска топка

Легнете настрани върху топката, като вашето съприкосновение с нея, трябва да бъде в областта на хълбоците. Уверете се, че краката ви имат добра упора, като може те да използвате и стената в случая. Ръцете ви трябва да бъдат зад главата След това започвате да издигате своето тяло в противоположната страна на тази на която сте легнали. Правите 8 повторения от едната страна, след което правите същото и от другата.

**********************************************************

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове