Миков и Нинова с 49 гласа разлика!

Миков и Нинова с 49 гласа разлика! - картинка 1

Новият лидер ще бъде избран след оспорван балотаж

52 гласа е разликата между Михаил Миков и Корнелия Нинова, това показват резултатите от среднощното гласуване на 49 конгрес на БСП. Малко след 01,30 часа тази нощ стана ясно, че двамата отиват на втори тур за поста лидер на БСП. Двамата се ще се изправят тази сутрин в битка за лидерското място.  

Михаил Миков събра на първия тур за председател 329 , на второ място е Корнелия Нинова с 280 гласа,

а Красимир Янков остана трети със 77 гласа. Георги Гергов сбра едва 55 гласа, а последен в надпреварата е Валери Жаблянов само с 10 гласа. 

Две седмици преди конгреса No comment написа, че вероятно 

70 гласа няма да стигнат на Нинова да бие сегашният председател Миков, още на 1 тур  

Вътрешнопартийният вот започна със значително закъснение, с около 5 часа изоставане от предварителната програма. Големи опашки задръстиха фоайето на Зала 6 на НДК, а социалисти недоволстваха от хаоса. За първи път делегатите избираха с цветни бюлетини и застъпници на петимата претенденти за лидер. С розова блюлетина делегатите гласуваха за членове на Национален съвет, а зелена избираха председател на партията.

За членове на НС на БСП бяха номинирани 547 души. Младите социалисти, които се бориха за място в пленума, бяха 118. От областите бяха избрани 30 делегирани членове на НС на БСП.

От разпределението на 147 гласа от поддържниците на отпадналите кандидати ще се реши, кой ще е новият лидер на столетницата.

Миков води с около 8% пред Нинова. Приближени до Нинова се притесняваха от подобен сценарий защото при балотаж победата й не би била сигурна. Напрежението при изборът на председател, ще се покачи допълнително, едва 2 ма души бяха избрани снощи за Национален съвет на партията, това са Дора Янкова и Стефан Данаилов.

Очаквайте подробности!

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове