5 алтернативни дестинации, на които няма да срещнете тълпи

5 алтернативни дестинации, на които няма да срещнете тълпи - картинка 1

Вие сте на ход

Цяла година чакате и спестявате за  лятната отпуска.

Но вместо да се отправите към дестинации, като Париж и Бора Бора, където има изобилие от тълпи и цените са неоправдано високи, ето няколко приятни и не по-малко красиви веста, за които да помислите.

① Остров Виекес, Пуерто Рико

Тук може да изживеете екзотични и незабравими неща и да се насладите на зелени гори, безкрайни пясъчни плажове и живописни хълмове. Високият сезон е през пролетта, което прави Карибите евтина дестинация за лятото.

② Тофино, Канада

Пътуващите с дълбоки джобове биха предпочели летни дестинации, като Хемптънс, но Тофино в Канада ще ви предложи едно съвсем не по-лошо изживяване. Тук може да пиете розе, да скарате сърф, да се гмуркате или да наблюдавате китовете.

③ Гуадалахара, Мексико

Ако сте на пътуване в Мексико, но искате да избягате от претъпканата столица, Гуадалахара е правилният избор.

Вторият по големина град предлага всичко - красиви сгради и старинни църкви, нови и модерни постройки и културни забележителности. Не пропускайте да опитате местната текила и да се забавлявате с мариачите.

④ Лисабон, Португалия

Съгласни сме: Париж и Лондон си заслужават всяка стотинка, но Лисабон е също толкова прекрасен.

Португалската столица е сред по-достъпните европейски градове с невероятно очарование. Плажовете са на един хвърлей, а почти безоблачното небе го прави идеален избор, ако търсите море и пясък.

⑤ Дърбан, Южна Африка

Какво ще кажете да прекарате лятото си по време на зимата в Южна Африка? Кейптаун е любим град за туристите, но Дърбан, разположен на брега на Индийския океан, е морски бисер.

Между май и юли миграцията на сардините прави истински спектакъл: те се събират в близост до бреговете и рибарите ги хващат в кошници и ги продават точно на плажа. 

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове