5 изключително зловещи истории, случили се по време на двете световни войни

5 изключително зловещи истории, случили се по време на двете световни войни - картинка 1

Не се препоръчва за хора със слаби сърца

Несъмнено войната и всичко свързано с нея е грозно и ужасно, но и много често войните карат хората да прекрачат всякакви човешки граници и да им изникнат идеи, които биха накарали дори дявола да се срамува. Следващият списък събира някои от най-ужасните неща, свързани с двете световни войни.

1. Бебешките фабрики на нацистите

Романсът на Хитлер със сините очи и руси коси е документиран и добре описан в историческите книги. Този романс се проявява в различни форми, а най-забележимата от тях е "финалното решение", което представя на света газовите камери и Холокоста. Но много малко хора знаят за някои от най-странните зверства на Хитлер, които той извършва, за да преследва целта си. Стотици хиляди бебета биват вземани и изпращани в луксозни имения и вили, за да бъдат превърнати в истински арийци. Тази програма Хитлер нарича "Lebensborn". Първоначално на нацистките военни им е казано да се смесват с местните общности и окупираните територии на Полша. Това означава, че голяма част от полските жени забременяват от немските военни. Майката и детето биват прехвърлени във вилите, за да водят луксозен начин на живот. Този метод е бавен и отнема известно време, докато "новата партида" арийски бебета е готова. Нацистите отделят по-белите бебета от родителите. Полша твърди, че по програмата "Lebensborn" са отвлечени около 200 000 бебета.


2. Убийствата в Нагирев

Не всички зловещи действия по време на войни са извършвани заради ужасни режими или армии. Понякога, изглеждащите нормално общества, стискат ръце с грозотата. В малък унгарски град, наречен Нагирев се случват няколко мистериозни убийства по време на Първата световна война. Те започват след пристигането на една зловеща медицинска сестра. По време на войната много самотни домакини имат нужда от помощ. Влиянието на мистериозната сестра нараства и тя започва да окуражава хората в градчето да уреждат сметките си, използвайки супа от арсен. Тогава започва масовата смърт. Умират много деца и жени. Някои от войниците, които успяват да издържат войната се връщат при съпругите си, само за да бъдат отровени от тях. Много години цялата афера остава незабелязана от съседните градове, тъй като братовчедът на медицинската сестра е общински служител, който никога не пуска рапорти за броя на мъртвите в града. 300 души намират смъртта си, преди да бъде сложен край на цялата история.


3. Американски военни третират японски войници като трофеи


Пропагандата е най-забележителната характеристика по време на двата най-големи конфликта в човешката история. По време на Втората световна война както САЩ, така и Япония използват пропаганда, за да внесат емоции и да провокират омраза помежду си. Преди войната, американската пропаганда нараства толкова ефективно, че войниците започват да вярват, че японците са просто едни диваци, които са неспособни да мислят. Армията на САЩ набира войници, наричайки кампанията си "Японският лов", карайки ги да считат, че японците са животни, които трябва да бъдат уловени. Тази пропаганда, съчетана с интензивността на военните действия оказва силно влияние на армията — момчетата са на седмото небе, когато убиват японци. Някои от тях дори започват да прибират със себе си част от техните тела като трофеи. На коланите се появяват уши, а други си правят колиета от зъби. Трети носят "трофеите" си у дома. Феноменът нараства изключително много и до 1942 година армията на САЩ дава нареждане да се прекратят всякакви действия от този вид, но вече е твърде късно.


4. Ирма Грезе от Аушвиц

Ирма Грезе променя дефиницията за ужасно зло, дори според нацистките стандарти. Тя получава работа в Аушвиц, благодарение на външния си вид и фактът, че е безмилостна, но много малко хора знаят, че тя е просто един психопат. Ирма изпитва сексуално удоволствие от изтезаване и пребиване на хора по всякакви ужасни начини. През цялото време тя води със себе си две гладни кучета и бие хората със специално изработения си колан с остри шипове. Ирма бързо си спечелва репутация на безмилостен и зъл човек, а популярността й нараства с всеки изминал ден. Тя реже гърдите на жените с ножове, след което наблюдава болезнените операции, за да задоволи сексуалните се фантазии. Осъдена е на смърт едва на 22 години, след като извършва голям брой убийства и измъчва хиляди затворници зад вратите на Аушвиц.


5. Японска армия канибали


Въпреки че армията на САЩ пропагандира изключително много срещу японците, от японска страна също е имало зловещи деяния. По време на Втората световна война, два американски самолета биват свалени на остров Чичи-джима. Един от военните е спасен, а другите осем са пленени от японската армия. Скоро след това по време на вечеря в чест на японските офицери, е предложена специална пържола, наречена "kimo", което означава "прясно месо". След инцидента много японски военни започват да изяждат телата на американците. Някои дори режат органите им, докато жертвите са все още живи. Пилотът, който успява да се спаси от това, се качва на подводница близо до Чичи-джима и по-късно се превръща в президент на САЩ. Името му е Джордж Буш-старши.

Източник: www.warhistoryonline.com

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове