5 лесни начина за идеален маникюр у дома

5 лесни начина за идеален маникюр у дома - картинка 1

Ех, ако можеше маникюрът ти винаги да е перфектен

Разбира се, че може!

Красиво нанесеният лак върху ноктите те кара да се чувстваш по-привлекателна, женствена и неустоима, той е завършъкът от който всяка жена се нуждае. Не е нужно да вкарвате в козметичния салон време и пари, когато можете да го направите и сами.

Избрахме няколко полезни идеи, които ще споделим с Вас.

Изпилете ноктите си

Преди да премахнете сегашният си лак, първо изпилете ноктите си. Да, сериозни сме. Не само, че лакът предоставя допълнителна здравина на ноктите, които в другият случай с току що почистен лак са склонни да се обелят или счупят. И тъй като разликите в големината и формата на ноктите са по-очевидни с лак върху тях, така ще сте сигурни, че са равни и еднакви.

Използвайте палеца си

След като сте изпилили ноктите си, нанесете основа за лак и изчакайте да изсъхне. За да избегнете ужасяващи случки, като тази да излезете извън нокътят, използвайте този на палецът за почистване, тъй като осигурява по-голяма сигурност.

Проверка на лака

Всеки знае, че трябва да се изчака, докато всеки един слой от лака изсъхне. Най-безотказният метод за проверка на лакът е като го докоснете леко с долната си устна. Кожата на устните Ви е едновременно тънка и изключително чувствителна, така ще знаете дали лакът Ви е изсъхнал, когато не го усещате студен, лепкав или с лош вкус.

Поправка на щета

Случвало се е на всички нас - отиваме да вземем нещо, преди ноктите ни да са изсъхнали и БАМ, осърдната работа отива по дяволите. Не се притеснявайте, не е необходимо да започвате отначало. Ако това е незначително петно (като пръстови отпечатъци), сложете малко количество лак върху четката и повторете. Ако път е драскотина и можете да видите гол нокът отдолу, оставете лакът да изсъхне напълно, след което потопете памучен тампон в лакочестител и изгладете всички повдигнати или неравни повърхности.

Бонус съвет: ако не одобрявате тези съвети винаги може да прикриете несъвършенството с блясък за нокти.

Финиш

За да се радваш на бляскавия си маникюр по-дълго време, завършвай винаги лакирането си с нанасяне на топ лак. Ако искаш да ускориш процеса на съхранение, внимателно сложи масло за нокти и кожички.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове