5 мита за презервативите

5 мита за презервативите - картинка 1

Вижте ги ;)

Според данни от статистиката 62% от младите и от двата пола не използват презервативи, а това води до нарастването на броя на възрастните носители на ХИВ инфекции (с всяка година те се увеличават с 40 000 души). От тях всеки четвърти е на възраст от 15 до 29 години.


Според специалистите, пренебрегването на презервативите е свързано не толкова с някакви религиозни убеждения, а с безгрижието и редица митове за тях. Най-разпространените от тях са:

1. Презервативите се късат

Практиката на използване на презервативите показва, че те се късат при неправилно използване или ако е допусната грешка при поставянето им върху пениса. В момента на половия акт или при съхраняване в опаковката те не са късат.

2. Презервативите не предпазват от венерически болести

Презервативът не е 100% защита от половите инфекции, но той достатъчно надеждно предотвратява пренасянето на хламидиоза, хонорея или ХИВ от единия от партньорите върху другия. Във всеки случай презервативът е най-добрият начин за намаляване и предпазване от риска от заразяване.

3. Презервативите намаляват чувствителността при половия акт
Днес производителите на презервативи отчитат този факт. Съвременните технологии не позволяват усещането за дискомфорт при използването на презерватив и дори обратното – помагат за получаването на по-голямо удоволствие.4. Има опасност от алергия към латекса
Вече съществуват презервативи, които не съдържат латекс. Те не отстъпват по своите основни характеристики и здравина. Най-известни са презервативите от полиуретан – разновидност на пластмасата. Разбира се, те са по-скъпи, но изключват нежеланата бременност и инфекциите, предаващи се по полов път.
В общия случай с най-разпространените презервативи, известна опасност от поява на алергични реакции наистина съществува, но тя е твърде рядка.

5. Презервативите не оказват ефективна защита от бременност
Ефективността на презервативите в предотвратяването на зачатието се изчислява на 99,85. Ако не се използват презерватив, рискът от забременяване (в удобните за това дни) е 99%, твърдят специалистите.

Използването на презервативи не променя нищо в усещанията, но дава голяма възможност за предпазване от нежелана бременност и опасни заболявания.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове