5 начина да направим сутринта по-поносима

5 начина да направим сутринта по-поносима - картинка 1

Възможно е да си оправите настроението ;)

Приложение, което ви позволява да се събудите в идеалното време? Затоплен под? Според експерти това, включително миризмата на вкусна закуска и сутрешният вестник са нещата, които могат да ни накарат да започнем деня в настроение. А ето и какво още може да повиши тонуса ни.

Направете нещо забавно

Лошите сутрини не винаги се дължат на некачествен сън. Често причината е, че ставаме рязко и се втурваме по задачи – тръгваме за работа, приготвяме закуска и подготвяме децата в състояние на полусън. Ако отделите малко време за нещо, което ви харесва – чаша кафе, любима песен, някакво предаване, ще имате време да се събудите и започнете пълноценно деня.

Бъдете като квакерите

Основната идея е да отделите време сутрин, в което да потънете в мълчание, да разсъждавате, да четете Библията. Помислете за предизвикателствата, които ще подложи денят и как бихте могли да ги преодолеете.

Правете всичко предишната вечер

Колкото и да сте уморени, пригответе всичко за сутринта от вечерта – дрехи, храна за вас или децата, чанта. Така ще се научите да бъдете по – организирани и съответно стресът ще бъде по – малко.

Определяйте време

За децата, а и за някои възрастни определянето на времеви интервали за определени дейности може да се окаже страхотен помощник. Използвайте таймер, който да показва за колко време трябва да бъде свършена дадена работа – миене на зъбите от 7.10 до 7.15, закуска – до 7.30, излизане в 7.40. Така ще ги научите на дисциплина и и ще избегнете сутрешните закъснения.

Поглезете себе си

Отделете малко време за себе си. сложете си хубав крем, гримирайте се, лакирайте ноктите. Или се насладете  на любима книга или предаване, макар и за 15 минути. Това ще ви направи щастливи и ще осмисли деня ви. 

източник: profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове