5 начина да се предпазите от грип

5 начина да се предпазите от грип - картинка 1

Всяка зима новите грипни вируси покосяват десетки хиляди хора по цял свят

Всяка зима новите грипни вируси покосяват десетки хиляди хора по цял свят.

С някои прости правила обаче може да повишите шансовете си за избягване на коварната болест.

Не подценявайте ваксината

Грипните ваксини на известните компании се актуализират всеки сезон и дори и да сте скептично настроени, не бива да ги подценявате. Казано направо, ваксината е начин номер 1 да предотвратите болестта.

Мийте ръцете си - често!

Независимо в каква сфера работите, най-вероятно ще влезете в чест контакт със заразени хора. Миенето на ръцете е евтин и невероятно ефикасен начин да спрете предаването на вируса. Сапунът и водата трябва да бъдат ваши постоянни спътници, а за да се отървете напълно от вирусите по кожата си трябва да търкате ръцете здраво в продължение на най-малко 20 секунди. Обърнете специално внимание на опакото на ръката, между пръстите и под ноктите. Не е важно дали водата е гореща или студена, самото търкане е това, което физически премахва бацилите.

Използвайте дезинфектант

Ако сте в движение или нямате достъп до течаща вода и сапун, алкохолният дезифнектант е добра алтернатива. Той убива вирусите и бацилите и лесно се побира в дамската чантичка или джоба на якето.

Избягвайте близки контакти с хора, които може да са заразени

Един прост пример - не се здрависвайте. Ръкостискането е лесен начин за предаване на вируса и за това трябва да се избягва. Ограничете се до устен поздрав или жест от разстояние, хората ще ви разберат.

Пазете чисто около вас

Дезинфектирайте дръжките на вратите и ключовете за лампите, огледайте се наоколо и преценете какво може да бъде заразено. Това е особено важно, когато сте в работна обстановка и при вас има много хора. Те могат да са чисти, но могат и да са неволни приносители на заразата. Не споделяйте предмети като телефон или компютър с друг човек в офиса без да сте ги почистили с алкохолен дезинфектант. 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове