5 неща, за които да помислиш, ако пътуваш сам

5 неща, за които да помислиш, ако пътуваш сам - картинка 1

Забавно е да пътуваш с приятели, но ако си сам?

Да пътуваш с някого е приятно и весело, но и сигурно. Да пътуваш сам също си има предимства, прекарваш повече време сам със себе си, но има някои неща, за които трябва да помислиш, ако си сам. 

1. Задължителното зарядно и/или power bank 

Ако си с приятели и забравиш зарядното си не е проблем, защото все някои от тях ще има, а и вече телефоните и таблетите използват еднакви зарядни, така че не е проблем. Но ако си сам, е ще имаш малко проблеми и трябва да търсиш от другаде. 

2. Задължително трябва да разчиташ на сигурността, за това е хубаво да помислиш за куфар с добра ключалка или да помислиш за подсигуряването на този, който имаш. Нали не смяташ да разнасяш целия си багаж, само защото не можеш да се довериш на мястото, където си отседнал.

3. Тъй като разчиташ на собствените си сили, помисли за по-лек вариант на чантата/куфара, с който ще си. 

 4. Помисли за парите, с които ще се разплащаш. Противно на очакванията освен, че трябва да имаш пари в брой, те не трябва да са едри банкноти. На някои места оперират само с дребни, и не си представяй да дрънкаш като касичка, а по-скоро гледай да имаш разнообразие - по-малко едри пари!

5. Момичетата си имат дамска чанта, но често момчетата държат всичко по джобове, макар и вътрешен. Помисли за нещо като чанта, в която да е всичко. Ок, може и раница, така ще съхраниш всичко, което е по джобовете и ще имаш още малко място, ако решиш да вземеш нещо за хапване или пийване. 

 

 

/41

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове