5 правилни мъжки съвета за добър секс

5 правилни мъжки съвета за добър секс - картинка 1

Вижте

Според статистиката 80% от мъжете, достигнали 70 г., нямат никакво намерение да се отказват от секс и го правят поне веднъж седмично.
Каква всъщност е тайната на потентността дори на тази възраст? В отварата от носорог за закуска? Или в мантрата преди сън? Всъщност е доста по-просто, твърдят психолози, цитирани от Psychology Today, които са се опитали да изведат 5-те основни правила за запазване на потентността:

1. Никога не прекъсвайте секса!

Оказва се, че и от секса може да се отвикне. Отдаването на работата, спорта или домашния любимец може да ви накара да забравите за секса. Инстинктът се подчинява на човешката воля. По заповед на мозъка се понижава производството на тестостерон, желанието възниква все по-рядко и скоро леглото се асоциира само с едно - желание за сън. В рисковата група са най-вече срамежливите мъже (дори в младежка възраст), заменили реалния живот с този в Мрежата, 30-тина годишните кариеристи, пренебрегващи личния си живот в името на бизнеса и разведените мъже над 40 години.

Всеки мъж познава принудителното въздържание: служба в армията, командировка, конфликти с приятелката и т.н. - всичко това може да прекъсне половия живот за седмица или месец, но няма да доведе до отрицателни и трайни последствия за потентността.

Прекъсване на половия живот за повече от 3 месеца - това е вече проблем за организма и трябва да се положат усилия, за да се върнат предишните възможности.
Интересно е, че при силни полови "дразнения" въздържанието се понася по-трудно, но затова пък реакциите са възстановяват по-бързо. При слаби "дразнения" въздържанието не е толкова тежко изпитание, но възвръщането на "старата форма" не е лесна задача.

Ако все пак по някаква причина ви се наложи да прекъснете сексуалните си занимания, лекарите препоръчват в периода на самота да си купувате порно литература с качествени илюстрации и да "взимате работата в свои ръце" не по-рядко от веднъж седмично. 

2. Пресечете проблема още в самото начало!

Не става дума за хроничния простатит или рака на простатата, които плашат всеки мъж, нито за полово-предаваните заболявания, а за обичайните възпаления и болести, които като че ли нямат никакво отношение към секса, но в същност пряко влияят върху него.

Опитайте да правите секс, дори когато главата ви боли от повишеното кръвно, когато имате силни киселини или изостряне на язвата и ще разберете за какво намекваме.

Не прекалявайте с алкохола, хранете се пълноценно или приемайте редовно витамини и имуностимулатори.

Не позволявайте на нито една болест да се превърне в хронична.

3. Не се опитвайте да преспите с всяка жена!

В Далечния изток съществува традиционно схващане, че ако мъжът преспи с хиляда девственици, ще постигне безсмъртието. Практиката обаче показва, че в това няма нищо вярно. Лекарите дори се шегуват, че всяка нова жена е нов простатит.

Всеки организъм има свои индивидуални микроби. Ако партньорите са постоянни, микробите буквално "свикват" и се "научават" да живеят едни с други. Докато постоянната смяна на партньорите е най-прекият път да се сблъскаш с нови, несвойствени за организма микроорганизми.

4. Не икономисвайте ласките!

В младите си години почти всеки мъж предпочита "отзивчивите" и малко говорещи представителки на нежния пол, на които е готов да откликне веднага. И въобще не се интересува от страстния темперамент и сексуалната активност на приятелката си.

С годините партньорството става все по-ценено. Сексуалната скука, която влече след себе си навика, не може да бъде победена само с усилията на единия от партньорите.

Изследване, проведено от учени в Масачузетския институт по андрология, показва една от основните причини за мъжкото полово безсилие, за която се знае малко. Влагалището на недостатъчно приласканата жена отделя веществото невропептид, което предизвиква мъжката импотентност. Т.е. ако веднъж или два пъти жената не е обсипана с необходимите ласки, негативни последствия няма, но ако това се практикува 10 години, безсилието е на прага ви!

Изхвърлянето на невропептида може да се блокира от ударните дози хормони, които се предизвикват от ласките и целувките. Т.е. невропептинът е своеобразна естествена женска защита, реакция към равнодушието и насилието. Учените подчертават, че за него презервативът не е преграда.

5. Яжте "по предназначение"!

Сексуалната енергия може да се увеличи много бързо и без химия. В природата има достатъчно храни – доказани афродизиаци. Магданозът например предизвиква незабавна и гарантирана ерекция. Но мярката трябва да се спазва. За положителния ефект е достатъчна една връзка. Превишаването на дозата може да доведе до негативна реакция - магданозът е халюциногенен.

 

В менюто трябва да преобладават нерафинираните въглехидрати и ядки (особено бадеми), месни и млечни продукти, кисели плодове (заради съдържащия се в тях витамин С), зелени зеленчуци (витамин В), зехтин (витамин Е), пълнозърнест хляб (въглехидрати), морски продукти (цинк и селен). За да се прочистите от излишния холестерол яжте ягоди и пресни ябълки.

Вредните "съвети":

1. Пийте много бира!


Всъщност тя рязко ще намали производството на полови хормони, ще доведе до наднормено тегло. Бирата съдържа растителен аналог на естрогена – женския полов хормон, който в малки дози възпрепятства развитието на аденом и рак на простатата, но в големи блокира тестостерона.

 

2. Не прекалявайте с тестостерона!
Прекомерните физически натоварвания водят до свръхпроизводство на тестостерон, а това не е от полза за сексуалния нагон. Природата има особено чувство за хумор – излишният от нейна гледна точка тестосетрон в черния дроб ще се превърне в естроген.

3. Бъдете строг вегетарианец!
Научно доказано е, че вегетарианците са с по-ниска сексуална активност и плодовитост в сравнение с всеядните мъже. Липсата на месо в храната намалява количеството на феромони в естествената за мъжа миризма, която привлича жените.

4. Пушете по две кутии цигари на ден!
Истината е, че никотинът трайно блокира кръвоносните съдове, включително тези, които осигуряват напълването на половия член с кръв.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове