5 причини да правите секс всеки ден

5 причини да правите секс всеки ден - картинка 1

Какво друго му трябва на човек?

Сексът е удоволствие, което не само ви издига в небесата и се чувствате страхотно след него, но и е полезно както за тялото, така и за душата. Според скорошно проучване, хората, които правят секс повече от 3 пъти на седмица, са по-здрави от тези, които не го правят.

Ето няколко причини да бъдете активни в леглото, и освен това по-щастливи емоционално:

Повишава имунната ви система

Когато правите секс, тялото ви произвежда няколко вида хормони, сред които е Имоноглобулина - същият, който ви помага да се преборите с грипа. Поради тази причина сексът е оптималното лекарство при настинка.

Поддържа сърцето ви здраво

Тъй като може да бъде считано за физическа активност, близка до аеробиката, сексът е полезно упражнение за вас и за вашето сърце. Жените изгарят средно по 3,1 калории на минута по време на секс, така че колкото по-дълго  и често е изживяването, толкова по-добре!

Подмладява ви

Забравете кремовете за изглаждане на бръчките и си намерете гадже! Козметичната индустрия е  категорична, че жените, които правят секс всеки ден изглеждат с 4-6 години по-млади, отколкото са.

Намалява болката

Ако използвате често фразата "не ми се прави секс, боли ме главата!", всъщност сами се вредите. Сексът намалява както главоболието, така и болките в стомаха, а маструбацията по време на цикъл може да ви спаси от болезнените спазми.

Подобрява съня

Хормоните, гарантиращи добър сън са окситоцин, сератонин и мелатонин. Всички те се произвеждат по време на секс, така че следствената връзка е лесна - ако искате спокоен сън всеки ден, правете секс всеки ден - сутрин, вечер, на обед или когато ви се прииска. 

И накрая, разбира се - правете секс, защото ви е приятно, защото сте в настроение и защото понякога може да направи деня ви много по-интересен. А и сами си знаете - апетитът идва с яденето!

Източник: woman.hotnews.bg

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове