5 сутрешни навика, заради които може да пълнеете

5 сутрешни навика, заради които може да пълнеете - картинка 1

Не ядете фаст фууд и бонбони отдавна, упражнявате се редовно и се опитвате да свалите килограми…. но без успех

Всъщност много хора не осъзнават, че техните обичайни сутрешни навици може да са причина да не постигат целите си.

От Bright Side, цитирани от profit.bg,  посочват 5 от тях, които могат да ви попречат в борбата за желаното тегло.

Спите твърде много

Ако спите малко, тялото ви започва да произвежда хормона кортизол, който повишава апетита. Въпреки това, успиването също не е препоръчително. Според едно скорошно проучване, над 10 часа сън на нощ може да са причина за по-висок индекс на телесна маса. Затова не е чудно, че лекарите препоръчват между 7 и 9 часа сън на ден.

След ставане стоите на тъмно

Отговорете щорите и дръпнете пердетата след ставане от сън. Сутрешната слънчева светлина помага за засилване на метаболизма и дава възможност на тялото да се събуди. Дори 20-30 минути дневна светлина на ден ще повлияят на индекса на телесна маса.

Не оправяте леглото си

Дори и да звучи странно, е истина. Според проучване хора, които оправят леглото си, имат по-добър сън. А както казахме, здравословният сън е най-добрият път към здравословно тегло.

Забравяте да се мерите

Според учени всекидневното теглене е успешна техника, която ни помага в борбата с килограмите. Най-доброто време да направите това е веднага след ставане, преди да сте яли или пили нещо. Тъй като тялото губи вода през нощта, тогава ще получите и най-точните резултати.

Ядете много малко на закуска

Експерти съветват да започвате деня с вкусна закуска. Реално една балансирана закуска съдържа около 600 калории и е богата на протеини и въглехидрати. Може дори да си позволите десерт, защото ще го изгорите през деня.  

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове