5 техники за екстремно дълги мигли

5 техники за екстремно дълги мигли - картинка 1

Спиралата заема достойно място в арсенала на всяко момиче. Сигурни сме, че би я взела с теб, дори ако отидеш на безлюден остров.

Все пак съблазнителният поглед никога не излиза от мода. За да го постигнеш обаче, трябва да поставяш спиралата правилно.

1. Първото и основно нещо е да разбереш, че спирала се поставя от корените на миглите (възможно най-близо) към върховете.

Така косъмчетата се издължават максимално.

2. Употребявай правилното количество.

Мислиш си, че колкото повече сложиш, толкова по-обемни и гъсти ще станат миглите. Всъщност най-много да наслоиш туша, докато миглите ти заприличат на „паешки крачета“. Професионалните гримьори съветват да се ограничиш до слагането на два слоя. Ако пак не си доволна, смени спиралата.

3. Избегни слепването.

 

Старай се да обхващаш старателно косъмчетата по цялата им дължина – от корена към върха.
Старай се да обхващаш старателно косъмчетата по цялата им дължина – от корена към върха.

 

Ако след като нанесеш 1 или два пласта спирала, срешеш косъмчетата с чиста четка за зъби или чиста четка от друга спирала. Така ще отстраниш излишното количество туш.

4. Внимавай при отварянето.

Не се опитвай да вземеш повече туш с четката, като я движиш нагоре-надолу в тубичката. По този начин вкарваш прекалено много въздух и вътре започват да се развиват бактерии. Освен това, спиралата ще започне да изсъхва по-бързо, оформяйки бучици по миглите ти. Правилният начин е да измъкнеш четката от тубичката с въртеливо движение, а след като приключиш, затвори внимателно.

5. Ако слагаш спирала само върху връхчетата на миглите, визуално ги правиш да изглеждат по-къси.

Старай се да обхващаш старателно косъмчетата по цялата им дължина – от корена към върха. Голямата ти болка са късите мигли? В такъв случай не само техниката за нанасяне е от значение, а и видът спирала, който използваш. Както знаеш, на пазара има спирали с различно предназначение: за обем, сгъстяване и удължаване. На теб ти трябва последната.

 

Cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове