5 знака, че не трябва да си лягате с него

5 знака, че не трябва да си лягате с него - картинка 1

Внимавайте с държанието, господа!

Напълно ясно е, че с такива мъже е най-добре изобщо да не се забъркваш. Бягай далеч от такива, за които знаеш, че имат случаи на сексуално насилие или отказват да ползват презервативи, информира „Cosmopolitan.bg”.

Но има неща, които можеш да сбъркаш с игра, лек фетишизъм или просто дребна странност.

Психологът Дебра Со от Торонто е направила проучване сред жени, които са имали срещи с мъже, склонни към сексуално насилие и е анализирала поведението. „Разбира се, ако си станала жертва на сексуално насилие, вината не е в теб и не си отговорна за това, че не си могла да предотвратиш нападението“, казва Со. „Но ако забележиш признаци на подобно поведение и въпреки това продължаваш да излизаш с него, помни, че всичко може да завърши зле.“

Ето няколко съвета от специалисти как да не попаднеш на мъж, за нощта с когото ще съжаляваш горчиво.

Той не смята, че правилата се отнасят за него

Коравият бунтовник може да ти се стори интересен, ако избяга от работа, за да е с теб, или набие грубияна, който те засече на кръстовището, но Су напомня, че мъжкото поведение в спалнята не е много по-различно от това извън нея. Именно в спалнята ти се иска партньорът ти да спазва някои правила (безопасност, хигиена, уважение), но бунтовникът може да реши, че те не се отнасят за него.

Ако поиска да е с теб, а ти му откажеш, но той продължава да е много настоятелен.

Това е сложен момент, защото има много романтични комедии, в които влюбеният мъж гони хубавицата, която все му бяга, но накрая е възнаграден за упорството си и тя му пада в обятията. Со предупреждава, че в реалния живот е добре да държиш тези упорити ухажори на разстояние, защото настойчивостта им може да е признак за склонност към сексуално насилие или да доведе до изнасилване.

Фетишите му са унижение или болезнен полов акт

Става дума за случаите, когато мъжът получава удоволствие, когато те унижава или ти причинява болка. Такива разстройства не се лекуват и този тип поведение ще му остане за цял живот.

Държи се особено и е антисоциален

Тихият младеж в ъгъла, не особено общителен, може да се окаже версия на този, който не се съобразява със социалните условности. Чуждият комфорт му е безразличен и може да е склонен към сексуално насилие.

Не си в настроение за секс и му отказваш, но той е още по-възбуден.

Повечето мъже ще проявят разбиране, когато им откажеш, макар и с неохота. Но склонните към сексуално насилие ще настояват с надеждата да отслабят съпротивата ти, а това е знак за опасност.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове