6 проблема в живота на старите души

6 проблема в живота на старите души - картинка 1

Ако някой от тези проблеми ви звучи познато, вероятно сте стара душа

Старите души могат да бъдат дефинирани по много начини, но основното е, че са много по-мъдри, отколкото годините им предполагат и обичат да прекарват време сами. Те обичат да правят неща, на които обикновено се наслаждават по-възрастни хора, независимо че на години са много по-млади. Ето някои от проблемите, които изпитват старите души по някое време в живота. Ако имате подобни трудности, вероятно и вие сте стара душа.

  1. Не си пасвате с хората на вашата възраст

Израстването при старите души често означава неразбиране от околните. Техните интереси и хобита вероятно са напълно различно от вашите, което на практика означава, че прекарвате доста време сами или търсите компания при тези, които са по-възрастни от вас.

  1. Приемате критиките и предателствата за собствена сметка

Старите души са много по-мъдри, отколкото годините им предполагат. Имат дълбоки познания и разбиране, което означава, че когато проблемите се появят, те могат да погледнат отвъд конкретния проблем в търсене на причините зад него, с цел да могат да простят. Това от своя страна понякога означава, че другите се възползват от вас, предполагайки че при вас всичко „минава“, без значение какво правят.

  1. Имате склонност да използвате интуицията си повече от логиката

Някои хора смятат, че всички решения трябва да се взимат въз основа на здравия разум, докато старите души предпочитат да разчитат на добрите си реакции. Ако човек, ситуация или разговор са лоши, те го усещат дълбоко в себе си и са склонни да се доверят на това усещане. Което обаче не значи, че старите души не прекарват много време в размишления върху въпроси и проблеми. Просто означава, че се доверяват на инстинкта си много повече от другите.

  1. Никога не се чувствате у дома

Старите души имат склонността да не се чувстват комфортно, „у дома“. Изглеждат сякаш не успяват да разберат какво точно означава това. Някои от тях пътуват в търсене на комфорт и принадлежност, но изглежда не успяват да се застоят никъде.

Независимо дали сте живели в много държави или само на едно място, през целия си живот вие нямате усещането, че пасвате там, където сте. Почти сякаш сте от друго време…

  1. Желанието ви за усамотение рефлектира върху много сфери в живота ви

Най-вече върху социалната. Старите души обичат да прекарват време сами, което означава, че други сфери в живота страдат по тази причина. Те обаче извличат своята енергия от самотата, затова когато стара душа е непрестанно заобиколена от други, тя се чувства изцедена и има нужда да се махне. Това може да предизвика проблеми, тъй като останалите не разбират съвсем добре това чувство.

  1. Хората ви се доверяват

Независимо дали е добре познат приятел или напълно непознат човек, хората често се обръщат към вас, за да поплачат на рамото ви или пък да бъдат изслушани. Вие излъчвате комфортно усещане, което привлича хората към вас, давате им впечатлението, че сте там, за да ги чуете… Което обаче си е проблем, когато не знаете как да се откачите от разговора или ситуацията.

Ако някой от тези проблеми ви звучи познато, вероятно сте стара душа. Има още много индикатори, които далеч надхвърлят точките в този списък, така че приемете и обичайте себе си.

 

Автор: Ивайло Красимиров за megavselena.bg

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове