6-те най-грозни американски университета

6-те най-грозни американски университета - картинка 1

Обикновено сме свикнали да свързваме американските университети с красиви и величествени сгради, много от тях символи на готическата архитектура. Но това не се отнася за всички.

Някои висши учебни заведения решиха да нарушат нормата с по-модерен подход. За съжаление, част от тези проекти не успяват да постигнат успех и техните сгради приличат на всичко друго, но не и на място за академични знания.

И въпреки че по вида не може да се съди за качеството на образованието, ето няколко сгради, на които определено ще трябва да сложим ниска оценка.

Crosley Tower, Университет в Синсинати

Изградена от бетон, тази 16-етажна сграда изглежда по-скоро като бърлога на злодей на Дисни, отколкото на университет.

Stony Brook Hospital, Университет Стони Бруук

Черната цилиндрична стъклена сграда и съседната с камъни изглеждат като построени от двама различни души, свързани с платформи.

Библиотека Джон Ходжес, Университет на Тенеси

Макар че беше класирана сред най-добрите изследователски библиотеки в страната през 2011 г., странната сграда на библиотеката плаче за промяна.

Здравен изследователски център, Университет в Луизиана

Микроскопичните прозорци на тази кутия придават на образователната болница вид на затвор.

One Western Avenue, Харвард

В изключителен контраст със зашеметяващия кампус, хардвардският One Western Avenue е футуристично отклонение от нормата, подчертавайки геометрична конструкция и изпъкнали тухлени детайли.

Юридически колеж, Университет в Айова

Завършен в края на 80-те години на миналия век, този блестящ пример за късна модернистична архитектура напомня на още един дизайн от 70-те години: Звездата на смъртта.

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове