6 трика, с които да оправим повредените дрехи

6 трика, с които да оправим повредените дрехи - картинка 1
Снимка: 24 часа

Задължително е да ги знаете

Сядате на пейка в парка, но като се приберете вкъщи, разбирате, че има залепнала дъвка на панталоните ви. С такава ситуация се е сблъсквал почти всеки, а решението е лесно - нужно е само да сложите панталона във фризера или да наложите с лед.

Щом дъвката се е втвърдила достатъчно, можете да я изстържете с нож за масло, но внимавайте да не повредите материята. Предлагаме ви още 5 трика, които може да приложите в кризисни моменти.

В това число влиза заялият цип на якето или суитшърта.

Започвате да опъвате, но той не помръдва наникъде. Има много лесно решение - вземете един пастел и с него натъркайте от двете страни на отворената част от ципа. Добре е, ако цветовете на пастела и ципа съвпадат, защото няма да си личи, че е намазан. В краен случай винаги може да използвате парафинова свещ по абсолютно същия начин. Обилното потене не само през лятото, но и през зимата е друг проблем, свързан с външния вид. Причината е, че винаги идва моментът, в който става доста забележимо. Това се отнася най-вече за белите тениски, които се сдобиват задължително с жълти петна под мишниците.

Ефикасен начин за заличаването им е смес от лимонов сок и вода.

Изстискайте един лимон и към сока прибавете същото количество вода. Преди да сложите тениската за пране, напръскайте неприятните зони с разтвора, изчаквайте малко, а след това изперете както обикновено.

Всъщност има и прекрасен начин да изперете мръсните си дрехи без омекотител, но с прекрасно ухание. Просто прибавете 12-15 капки лавандулова есенция към вашия перилен препарат Този аромат е бил модно увлечение за западноевропейските жени от XVIII в. Днес той може да се намери във всяка аптека. При някои дрехи още след първото пране се появяват дребни топченца по повърхността на материята.

Срещу това им няма спасение, но след като са се получили вече, може да ги отстраните с обикновена самобръсначка. Нужно е да изпънете добре мястото, което минавате със самобръсначката.

За тези, които обичат да си хапват калорично, но не могат да опазят облеклото си от мазни петна, бебешката пудра е спасение Поръсете петната с нея и разтъркайте. Оставете няколко минути и изперете както обикновено. След това сте готови на нова порция мазно хапване.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове