66 бежанци опитали да влязат у нас за денонощие

66 бежанци опитали да влязат у нас за денонощие - картинка 1

От МВР съобщиха, че полицаи са заловили 29 от нелегалните имигранти в два товарни автомобила на гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово".

4/ През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 6 опита на 66 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница в районите на граничните полицейски управления Малко Търново, Болярово и Средец, съобщиха от МВР, цитирано от Офнюз

От ведомството допълниха, че полицаи са заловили 29 нелегални имигранти в два товарни автомобила на гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово".

На ГКПП "Капитан Андреево" за влизане в страната пристигнал товарен автомобил “Мерцедес” с водач българския гражданин П. С. на 35 г. от Хасково. Камионът превозвал PVC-профили за дограма от Турция.

При проверка обаче полицаите открили в товарното помещение 12 души без документи за самоличност, по техни данни иракски граждани.

Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Свиленград. Шофьорът е задържан в следствения арест за 72 часа. Срещу него е образувано бързо производство, има повдигнато обвинение за каналджийство.

На ГКПП "Лесово" вчера е извършена проверка с газ-анализатор на влизащ от Турция товарен автомобил с румънска регистрация, при която са отчетени завишени стойности на концентрация на въглероден двуокис в ремаркето.

При последвалата проверка граничните полицаи открили в автомобила 17 души без документи за самоличност, по техни данни сирийски граждани.

Незаконните имигранти са задържани в ГПУ-Елхово, работата по случая продължава.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове