7-8 и ще си паднала

7-8 и ще си паднала - картинка 1

Майк Тайсън и Робин Гивънс

Любов започнала като на сън се превръща в истински кошмар. На крехките 22 години Майк Тайсън вече е шампион, изградил и изковал вече името си в бокса. Не му липсва нищо. Извървял дългия път от крайните , мизерни квартали до светлините на прожекторите над големия ринг- Тайсън вече е име , което всява страх у начинаещи боксьори или пък носи вдъхновение за победа. 
Връщам се на тезата, че нищо не му липсва. Щастието затваря широкия си кръг , когато среща Робин Гивънс. В 1987-ма, в пика на кариерата си влюбения до уши майк попада в капана на една красива жена.

Въпреки, че се бил срещал с едни от най-красивите жени на света, сред които Наоми Кембъл, Тайсън е имал хронично ниско самочувствие.

„Уменията ми в общуването с хората стигаха до там, да вкарам човек в кома. Затова, може би, Робин бе точно това, което лекарят препоръчваше“

 

Само 11 месеца след първата им среща, на която Гивънс дошла с майка си и публицист, двойката сключва брак. Тайсън е само на 22 години. По думите му, сватбата им била организирана набързо, защото 24-годишната Гивънс обявила, че е бременна от него. Тайсън е на седмото небе от щастие и не жали нито пари и всякакви средства, за да угоди по какъвто и да е начин на съпругата си, в частност и на властната й майка, без дори да осъзнава как сам влиза в капан, от който трудно би излязъл. За Рут, майката на Робин, Тайсън твърди, че незабавно се наела да търси подходящо имение за младоженците. Естествено, за сметка на Тайсън. На погребение на близък приятел, Тайсън получил обаждане от счетоводителя си, който му казал, че Гивънс и майка й са в неговия офис и искат 5 милиона долара, за да купят имот в Ню Джърси. 

В разрез със съветите на своя счетоводител, боксьорът дал парите. Малко по-късно той превел 10 милиона долара на сметка на Гивънс и майка й.
Всичко било в името на съпругата и бъдещото им дете. Майк сам разбирал, че Робин е вече в третия месец, а не виждал тя да наддава и килограм. Не й прилошавало. Не повръщала. Майк не знаел много за жените и как протича тяхната бременност, но все си мислел, че не може да мине без това. Представа няма колко близо е бил до истината, която има нещастието да научи в национален ефир, да предизвика скандал и да бдъе унизен публично.

Същата година Тайсън и Гивънс дават интервю за Барбата Уолтърс. По думите на Тайсън, то е трябвало да бъде посветено на него, но Гибънс дръпнала Уолтърс настрани и й казала, че „той все още не знае истината“. Това събудило любопитството у журналистката и тя включва в предаването и Губънс. 

Резултатът е, че това е едно от най-сконфузните интервюта на знаменитост за всички времена. В началото Гивънс изброява качествата на Тайсън, но бързо премества фокуса върху неговите недостатъци. „Той има изключително агресивен характер“, казва Гивънс на Уолтърс, докато Тайсън гледа слисано. „Той има плашеща страна. Майкъл е властен и се налага със заплахи, меко казано. Мисля, че има моменти, в които той не може да контролира темперамента си. Това ме плаши. Майка ми също. Всичко около нас“, казва Робин.


Тогава Уолтърс пита Гибънс, дали Тайсън я удря, като вече никой в студиото не обръща внимание на боксьора. „Той ме тресе, бута ме, лашка ме“, отговаря Гибънс. Малко след интервюто Гибънс подава молба за развод.

За никого не е тайна, че много преди Брад Пит да стане съпруг на Анджелина Джоли, се е приютил в завивките на Робин. Опасно занимание и рискована афера с жена на боксьор. Денят, в който тайсън ги хваща, боксьорът си спомня с насмешка. „Пич, не ме удряй, не ме удряй“, примоли ми се Пит, пише боксовата легенда. „Трябваше да му видите изражението на лицето. Изглеждаше така, все едно че щяха да го бесят“, добавя Майк. 

Разводът между Тайсън и Гивънс е финализиран на 14 февруари 1989 г. Гивънс получава над 10 милиона долара обезщетение.

Година по-късно той е пълна катастрофа. Качил е 14 кг, не се интересува от бокса. Единственото, което иска, е да купонясва. През януари 1990-а той е смешен срещу Бъстър Дъглас и губи титлите си. До такава степен няма представа за реалната ситуация, че тогава си мисли: „Аз съм толкова голям, че Господ ми завижда“.


По това време той е тотална развалина. „Бях извън контрол. Пиене, преяждане, чукане на жени – това правех.“ Приятелите му получават задача да намират момичета за оргии. През юли 1991-а едно от тези момичета – кандидатката за миска Дезри Уошингтън, го обвинява в изнасилване в хотелска стая. Тайсън твърди, че сексът е бил по взаимно съгласие, но през 1992-а го осъждат на 6 години затвор. Години по-късно си дава сметка, че турболетната му връзка с Робин го е довела до тук. Не само е взела парите му, изневерила му е, излъгала го е, получила е обезщетението си, съсипала го е толкова, че Тайсън да гледа света през решетките на затвора.

Сега, на 47, той се надява да има щастлив край, но знае, че може никога да не го получи. „Още имам много работа. Трябва да се опитам да заобичам себе си“

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове