1. Пенисите са гъвкави

Те се огъват във формата на бумеранг по време на секс в мисионерската поза. Сериозно! Учените от холандската болница "Грьонинген" провели проучване през 1999 г., при което снимали с ядрено-магнитен резонанс двойки, правещи секс. Точно тогава установили (предполагаме с огромна изненада), че пенисите на мъжете се огъвали като бумеранг, докато прониквали във вагините на жените.

  1. Добре поддържаните са по-привлекателни за жените от големите

Множество проучвания показват, че изтърканият стереотип за мъжа с огромен пенис и брилянтното му представяне в леглото, е много, много грешен. Оказва се, че повечето хетеросексуални жени не смятат големината за основно качество. Чистият (и най-вече добре поддържан) пенис е на почит. Учените установили, че добре подрязаната растителност се котира по-високо от размера.

  1. Спермата се изстрелва с 45 км в час

Вярно е. В момента на еякулацията, спермата се впуска смело с 45 км в час. Скоростта се забавя, когато семенната течност влезе във вагината, което означава, че ще й трябват няколко минути, за да стигне до матката.

  1. Размерът на пениса не определя доброто или лошото качество на сексуалния акт

Размерът няма значение, бла-бла-бла, чували сме го хиляди пъти. Но сега сериозно. Удоволствието, което получаваш по време на сексуалния акт не зависи от големината на един орган, който прониква във вагината ти. Други фактори: привързаност, поза, ритъм и други, имат решаващо значение накрая. Противно на общоприетото, дебелината на пениса е доста по-важна от дължината му. Една от причините е, че по-дебелата главичка на пениса служи за чудесен стимулатор на клитора.

  1. Малките пениси увеличават с повече сантиметри размера си в еректирало състояние, отколкото големите

Изследването на института "Кинси" показва, че по-малките по размер пениси в състояние на покой нарастват с повече сантиметри по време на ерекция, отколкото по големите. Например, малкият пенис увеличава размера си с една трета при ерекция, а големият може почти да не промени размера си по време на възбуда.

  1. Обрязването е най-популярната хирургическа интервенция в глобален мащаб

Процедурата е спорна, но каквито и да са причините на един мъж да се обреже (религиозна, медицинска и др.), това е най-често провежданата хирургическа операция в света. Двама на всеки 10 мъже във Великобритания са обрязани. Същото се отнася за тези в Европа и Южна Америка. В Щатите, Канада, Западна Африка и Нова Зеландия, осем от 10 лягат под скалпела.

  1. Обрязаните мъже е по-малко вероятно да се заразят с ХИВ

Преимуществата и недостатъците на обрязването са повод за много спорове, но един от плюсовете е неоспорим. Множество проучвания показват, че обрязаните мъже имат 60% по-нисък риск за заразяване с ХИВ. Те също са по-защитени от прихващане на генитален херпес. (Само да напомним, че това не е оправдание за мъжете без кожа около пениса да правят секс без презерватив.)

 

Източник: cosmopolitan.bg