7 факта за садо-мазо ласките

Не сте й подозирали...

7/BDSM - съкращение на английските думи "bondage, discipline, submission, masochism" – в превод на български – робство, дисциплина, подчинение, мазохизъм.

Скорошно проучване, проведено в Америка, изведе няколко любопитни факта, отнасящи се към личностните характеристики на хората, практикуващи BDSM, както и към техните специфични сексуални желания и предпочитания:

1. Практикуващите BDSM са по-екстровертни от любителите на обикновения "ванила"-секс

Проучването установи, че тези, които се занимават с BDSM секс са по-екстровертни и отворени за нови неща личности. Според психолозите този тип хора притежават експериментаторски и приключенски дух.

2. Практикуващите BDSM секс са психически по-устойчиви

Горният извод не отрича интелектуалните качества и душевния комфорт на привържениците на обикновения секс, но е факт, който идва да предположи, че хората, които практикуват BDSM секс, са психически по-устойчиви на външни негативни влияния, при тях процентът към податливост на стрес е значително по-малък от този на останалите.

3. Практикуващите BDSM секс се отличават с определен набор от умения

Тук дисциплината, изпълнителността и доверието по време на сексуалната игра са от изключително значение, което респективно потвърждава наличието на тези качества у практикуващите този тип секс, смятат изследователите.

4. Практикуващите BDSM секс споделят желанията си с партньора си по време на любовната игра

Според резултатите от проучването, 71% от хората споделят на партньора си какво искат в леглото. Именно те са и по-склонни към практикуване на по-нетрадиционни форми на секс като BDSM например. Как иначе очаквате да получите най-доброто от секса, ако не го споделите с партньора си? – обосновават се с риторичен въпрос специалистите

6. Повечето от практикуващите BDSM жени си падали по мазохизъм

Според проучването 55% от жените признали, че биха се радвали да почувстват върху себе си болка от ухапване или ощипване по време на секс.

7. Едва близо 10% от запaтинатие жените предпочитат да доминират по време на сексуалната игра

По време на проучването 75 % от жените признали, че предпочитат да играят подчинена роля, едва 8% пък се оказали тези, които искат да доминират. В сравнение, 48% от мъжете дали превез на желанието си да доминират, 33% признали, че обичат да бъдат покорни.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове