Много хора вече планират кои дестинации да посетят през следващите месеци. В навечерието на новата 2017 година Нова тв предлага 12 идеи за вълнуващи европейски пътешествия.

Бордо, Франция

От няколко месеца от Париж до Бордо може да се стигне само за два часа с високоскоростен влак. Добавете към това и прекрасното вино и културните събития и ще повярвате, че това наистина е дестинация, която си заслужава да бъде посетена и то скоро. От няколко месеца от Париж до Бордо може да се стигне само за два часа с високоскоростен влак.

Снимка 268255

Модена, Италия

Не смятате ли, че е време за пътуване, изпълнено с вкусна храна? Ако искате да се насладите на невероятни ястия и да разгледате красиво италианско градче - Модена е вашето място.

Снимка 268259

Лисабон, Португалия

Градът неслучайно е една от най-привлекателните туристически дестинации в Европа. Със своята архитектура и вкусна храна, Лисабон определено е място, което няма лесно да забравите. Преди да тръгнете към протугалската столица, не забравайте да проверите и какви културни събития може да посетите, докато сте там.  

Снимка 268261

Белфаст, Северна Ирландия

През 2016г. един от най-посещаваните обекти в Европа беше Музеят на Титаник в Белфаст - определено задължителна спирка, ако решите да посетите Северна Ирландия. Недалеч от Белфаст се намира и уникалната природна местност, носеща интересното име "Пътят на великаните".  

Снимка 268262

Лондон, Великобритания

Британската лира поевтиня след Brexit, така че обективно погледнато, престоят в Лондон през 2017 година ще ви излезе по-евтино, отколкото през 2016 година. А този град определено заслужава да се види! ауър бридж, Бъкингамският дворец, Лондонското око, часовникът Биг Бен, катедралата "Св. Джеймс" са малка част от забележителностите, които може да видите в британската столица.  

Снимка 268264

Санкт Петербург, Русия

Санкт Петербург беше избран за най-добрата европейска дестинация при раздаването на световните туристически награди през тази година. Ако решите да посетите града, не забравайте да отидете и до двореца "Петерхоф", който е наричан често "Руският Версай" .

Снимка 268265

Орхус, Дания

Последното ни предложение за 2017г. е Орхус - вторият по големина град в Дания и най-старият в Скандинавия. Основан е по времето на викингите. През 2017 година Орхус ще бъде европейска столица на културата.