7 любопитни факти за най-богатите хора на планетата

7 любопитни факти за най-богатите хора на планетата - картинка 1

На пръв поглед може да ви се стори, че в света на най-богатите хора на планетата всичко е просто и еднозначно. Това е лъжливо впечатление.

Повярвайте, някои факти от живота на богатите ще ви удивят.

През 2017 г.  броят на богатите се е увеличил до 226.5 хиляди души. Тяхното общо състояние превишава 27 трилиона долара. Безусловно най-богатите хора на планетата знаят как да оставят след себе си впечатление. С начина си на мислене, темпо на работа и поведение, те се отличават от обикновения човек, разказват от profit.bg.

Нека да разгледаме 7 интересни факта за най-богатите хора и живота им.

1. Най-богатите имат състояние от почти 10 трилиона долара

По данни на Wealth-X, 226.5 хиляди души притежават 9.6 трилиона долара в налични средства. Тази сума възлиза на почти 1/3 от общото състояние.

Всички останали активи се намират в частна собственост, например в качеството на частни компании, ценни книжа и други видове активи, недвижими имоти, яхти, самолети, автомобили, произведения на изкуството и бижутерийни изделия.

2. Средната възраст на най-богатите жени е 50 г.

Лилиан Бетанкур е най-богатата жена на света. По данни на Wealth-X средната възраст на жените с капитал над 30 млн. долара възлиза на 50 години. Чистата стойност на техните активи се доближава до 110 млн. долара.

Интересен факт е, че именно на жените принадлежи най-малко от общия капитал на най-богатите хора на планетата. В процентно съотношение нещата стоят така: 12% жени – 88% мъже.

3. Сред най-богатите хора 3.2% са от поколението милениум

Милениумите са хора, родени в периода 1980-1994 г. В началото на 2007 г. те са наброявали 7.2 хиляди души, като състоянието им възлиза на над 30 млн. долара.

В момента, по данни на Wealth-X, богатите милениуми имат състояние в размер на 334 млрд. долара. Един от тях е Закърбърг, който допринася с 1/5 от посочената сума.

4. Само 15% от богатите хора са завършили университет от Бръшляновата лига

Диплома от едно от тези учебни заведения определено е трамплин в живота. Най-богатите хора на планетата обаче са доказали, че това не е единственият път към богатството.

5. Състоянието на випускниците на Бръшляновата лига средно е с 1.6 пъти по-голямо, сравнено със състоянието на другите богаташи

Статусът випусник на тази лига носи своите преимущества. Средно чистата стойност на активите на хората, които са завършили в един от университетите от лигата, възлиза на 200  млн. долара.

6. Филантропията е най-любимото хоби на богатите хора

Над 1/3 от супербогатите хора посвещават времето и парите си на благотворителни проекти. Много от тях са се присъединили към кампаниите на Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Второ място сред любимите занимания на богатите заемат спортните съревнования. Те обичат да инвестират в тях, дори и да взимат участие. Сред най-актуалните спортове са тенис, голф, ски, американски футбол и футбол.

7. Милиардерите са едва 1.1% от най-богатите хора на планетата. Техният дял от общото състояние е 28%

По данни на Wealth-X, в момента в световен мащаб има 2379 милиардера. Средно тяхното състояние възлиза на 3.1 млрд. долара.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове