7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването - картинка 1

Виж най-добрите съвети от специалистите!

1. Здравословните храни могат да имат много калории

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Въпреки че се храниш здравословно, това не означава, че ще отслабнеш. Ако сутрин закусваш мюсли, например, които, купени от магазина са пълни с подсладители и плодове, богати на захар, не се надявай да свалиш излишните килограми. Замени ги с овесени трици, към които може да добавиш бадеми (не повече от 10 на брой), които са по-нискокалорични. Можеш да добавиш и ябълка.

2. Твоите дънки кават повече от скалата на кантара

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Случвало ли ти се е да тренираш толкова усилено, а скалата на кантара да не помръдва и килограм надолу? Помисли как дрехите ти пасват на тялото. По-свободно ли ти стоят? Дънките, които преди не можеше да закопчаеш, вече ти стават, нали? Това е първия знак за успех, защото въпреки, че си със същите килограми, мускулната ти маса нараства за сметка на мазнините (мускулите тежат повече от мазнините).

3. Хирургията е сериозна стъпка

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Този метод не е за всеки, трябва да си опитала всичко друго преди да предприемеш серизната крачка да се подложиш на хирргическа намеса. 

4. Храненето при стрес е нещо, с което трябва да внимаваш

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Да напълнееш от яденето на сладки неща, когато си разстроена или под стрес - това се е случвало на почти всички. Хормонът на стреса кортизол казва на тялото ти да си иска глюкоза, от където идва и силното желание за такива храни. За да се почувстваш по-добре, вместо сладки, избери нисковъглехидратна диета, може да ядеш неограничено количество протеини като птиче месо, риба, яйца, както и зеленчуци без скорбяла и други нисковъглехидратни храни като авокадо и сирене. 

5. Познаваш ли "кльощавите мазнини"?

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Жените в тази група са с нормално тегло, но имат излишни мазнини в областта на корема и вътрешните органи, което увеличава риска от Диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, както и бъбречни заболявания.  Най-ефективния начин да премахнеш тези мазнини е чрез диета и упражнения. Намали захарта, газираните напитки и увеличи цветните зеленчуци без скорбяла и плодове с по-ниско съдржание на захар. Наблегни на кардио тренировките.

6. Не се доверявай на хапчетата за отслабване

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Има лекарства, които са одобрени и наистина намалят апетита и създават усещане за ситост. Но те ще ти помогнат дотолкова, доколкото не започнеш да променяш хранителния си режим и не си създадеш навик да спортуваш. Но никога не трябва да взимаш нещо, което не е предписано от твоя лекар. Много от тези медикаменти могат да увеличат сърдечната честота или кръвното налягане да се повиши, така че ходи на редовни контролни прегледи. 

7. Винаги можеш да започнеш отново

 

7 неща, които трябва да знаеш за отслабването

 

Загубата на тегло е като живота - едно пътуване, в което има върхове и спадове и е нормално да се разсееш в даден момент. Просто се фокусирай отново и започни отново толкова пъти, колкото е необходимо. Наистина си струват усилията!

 

Cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове