7 храни, които могат да ви убият

7 храни, които могат да ви убият - картинка 1

Те могат да ви причинят всичко - от лошо храносмилане до рак

Храната е един от най-големите разходи на семейството и правим всичко възможно, да не я изхвърляме. Обаче това пестене на храни може да се окаже много вредно за нашето здраве. Вижте 7-те храни, които освен че може да предизвикат стомашни проблеми, могат да доведат до тежки заболявания.

  1. Зелените картофи

Те може да съдържат токсично вещество, наречено соланин, алармират специалистите.  Зеленият цвят на картофите почти винаги е признак за наличието на токсичното вещество. Соланинът е определено опасен за здравето на хората.

Ето защо, ако съхранявате картофите по-дълго до появата на зелен цвят, то тогава ги извърлете. По-добре си купете пресни от магазина!

  1. Хляб с плесен

Като цяло мухлясалият хляб може да бъде опасен, защото съдържа вещества, водещи до рак. Най-малкото, те могат да съдържат бактерии, като листерии, които вредят на храносмилателната Ви система. Освен това те са особено вредни за бременните жени и хората, чиято имунна система е слаба.

  1. Сурови яйца

Тук трябва да внимавате със срока на годност. Проверето го още в магазина, защото яйцето, което е с изтекъл срок на годност, ще предизвика хранително разстройство.

Ако случайно не знаете дали яйцето е прясно, или не, има лесен начин да проверите. Разбийте го в чиния, ако се разпръска по нея, значи е развалено. Ако е събрано около жълтъка, то тогава е годно за ядене.

Освен това, специалистите препоръчват да си измивате ръцете, след като сте държали сурови яйца.

  1. Ако консервата е издута, храната в нея е негодна

Това е признак за разваляне на храната, алармират специалистите. Когато консервата е изкривена и най-вече подута, то това свидетелства за наличието на бактерията Clostridium Botoniliom, която отделя токсичен протеин и може да повлияе на нервната система. Така че по-добре ги изхвърлете.

  1. Краставица, която е негодна за храна

Всеки обича да си нареже краставичка в салатата, макар и преседяла. Но, внимавайте, защото ако е почнала да гние, трябва незабавно да я изхвърлите. Лекарите твърдят, че за да почне да се скапва една краставица, тя съдържа бактерии вида Pseudomonas и Photobacterium, които са опасни за вашето здраве и могат да доведат до инфекция на стомашно-чревния тракт или на черния дроб

  1. Многогодишни подправки

Да, знаем, че подправките могат да стоят дълго в шкафа ни, но все пак при стайна температура те могат да завъдят хранителни молци и насекоми, твърдят експертите. Ето, защо, опитайте подправката, преди да поръсете манджата с нея. Ако има остър мирис, то незабавно я изхвърлете.

  1. Закуски – мюсли и бисквитки със странен мирис

Често тези уж неразваляеми продукти може да имат вкус и мирис на химически вещества, ако стоят дълго в шкафа ни. Според лекарите това е опасно явление, което може да ви разболее. Ето, защо, ако имате съмнение, веднага изхвърлете бисквитките или мюслито.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове