7 професии, с които можеш да пътуваш

7 професии, с които можеш да пътуваш - картинка 1

"Пътуването, не пристигането, има значение" - Т. С. Елиът

Ако имате страст към пътешествията, но все пак трябва и да изкарвате пари, можете да получите най-доброто от двата свята с намирането на работа, която да изисква от Вас да пътувате.

Пътуването с цел изхранване е начин да изкарате пари докато правите това, което най-много обичате. Ето няколко възможности за професионална реализация, която може да бъде идеалният избор за вас.

Работа в туристическата индустрия

Разбира се, това звучи адски очевидно, но ако искате да пътувате, търсете работа в туристическата индустрия! Може да се насочите към кариера като стюардеса, пилот или работа на круизен кораб. През по-голяма част от времето, в което пътувате, вие работите, но също така имате време да се измъкнете от работата и да се насладите на местата, които посещавате.

Търговец

Докато някои работни места, свързани с продажбите и търговията биха изисквали от вас да бъдете нон-стоп зад бюрото си или в магазинa, други като промоутърите изискват от Вас повече пътуване, което не винаги е само в територията на града, в който живеете и работите.

Учител

Освен това, че през цялото лято сте свободни, през ваканциите или учебните дни, стига да имате желание, може да заведете учениците си къде ли не. Екскурзиите с деца са най-приятните и най-интересните. Учите тях, учите и себе си на различни неща, срещате всякакви хора и опознавате района много по-добре отколкото ако бяхте отишли просто като турист, а не като учител.

Консултанти

Консултантите са хора, които винаги могат да решат всеки Ваш проблем, предоставят на фирмите експертни съвети за всичко от управлението до маркетинга. Няма да бъдете обвързани с една единствена компания, а по-скоро ще пътувате от град на град, ще посещавате предприятия, които се нуждаят от вашата помощ. Тези посещения могат да бъдат краткосрочни или дългосрочни.   

Пътуващ писател

Поне според мен това е най-прекрасната работа - те пътуват по света, получават какви ли не подаръчета и СПА процедури с надеждата за положителни отзиви. Намирането на такъв вид работа е трудно и със сигурност ще се нуждаете от добри подходи в писането, за да започнете. Друг вариант е да направите свой блог за пътуване, за да изградите репутация на авантюрист.

Репортер

Като репортер можете да изберете да отидете в чужбина или да работите за чуждестранен клон на медийна компания. Разбира се има много изисквания, като например да знаете чужд език, но напълно си заслужава.

Фотограф

Твоята любов към фотографията може да ти помогне да изкараш доста добри пари навсякъде по света. Независимо дали става въпрос за заснемане на фотосесии, любителски фотографии или снимате за някое списание или сайт.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове