7 злокобни и изоставени острови

7 злокобни и изоставени острови - картинка 1

Странни кукли, изоставени болници и не един смъртен случай

Някои от тях са забранени за посетители, други са характерни със странни случаи и истории, тези острови привличат все по-голямо внимание върху себе си със своята загадъчност. 

Островът на котките

Японският остров Аошима има едва 20 жители. Въпреки това, за него трудно може да се каже, че е безлюден. Макар и хората постепенно да са го напуснали, тук са се заселили стотици котки. Според местните, те са повече от 120 или с други думи – на всеки жител на острова се падат средно по шест котки. Всъщност котките на острова не са се появили от нищото. Преди няколко години тук е имало инвазия на мишки, пристигнали с акoстиращите кораби. Затова местната управа взема решение да пусне няколко котки по улиците. 

Ничия земя

Наречен "Ничия земя", този форт е един от четирите, изградени край Портсмут, за да защитят континента от френска инвазия. Скъпите укрепления са строени близо 20 години. Използван като защита срещу нападения от подводници през Първата световна война, фортът е изведен от експлоатация през 1950 г. и стои празен до 90-те години, когато е превърнат в луксозен хотел с градина на покрива, 21 стаи за гости и две хеликоптерни площадки. За съжаление, бизнесът не потръгва и имотът е препродаден през 2004 г. След като избухва епидемия зарази замърсена вода в басейна на хотела, той е обявен за продажба още веднъж. В крайна сметка, собствениците му се скриват на него като последно убежище от кредитори.

Форт Карол

Точно край бреговете на Балтимор се намира изкуствен остров, известен като форт Карол. Построен в средата на 19 век като укрепление по време на Гражданската война, той никога не се използва, защото е склонен към наводнения. Шестоъгълният остров за кратко работи като полигон за армията и място за среща на кораби по време на Втората световна война, но впоследствие е изоставен. Той започва да се разпада и е продаден на частен собственик през 1958 г.

Островът с отровния газ

Смята се, че Япония решава да използва острова за производство на собствено химическо оръжие. Той е малък и изолиран, а впоследствие е изключен и от картите. Работещите на острова обаче започват да страдат от токсичните химикали и през 1929 г. проектът е прекратен, всички документи, свързани с него, са унищожени, а газът е заровен.

Днес островът е дом на Музея на отровния газ, но не това привлича повечето туристи, които го посещават. Това са хилядите зайци, за които се предполага, че са потомци на тестовите животни, пуснати на свобода след Втората световна война.

Северният братски остров

Всички, които кацат на летище LaGuardia и виждат от въздуха страховития изоставен Северен братски остров. Въпреки това той е непознат за повечето нюйоркчани. Полуразрушените останки на тухлени структури могат да бъдат забелязани през плетеница от лозя в обрасла гора. Те са били оставени на милостта на природата преди половин век.

Островът е създадена като карантинна болница за болни от коремен тиф през 1885 г. По-късно на него е разположена клиника за наркомани, която е изоставена през 1963 г. Днес той е затворен за посетители.

Харт Айлънд

Северният братски остров съвсем не е единственият изолиран остров с тъжна история, който може да бъде намерен на един хвърлей от най-гъсто населения град в Америка – Ню Йорк. Разположен в Лонг Айлънд, Харт Айлънд е използван като затвор, в който умират 235 затворници. По-късно на острова е построена болница, лудница за жени и други.

Днес това е последното място за почивка на намерените в Ню Йорк трупове, за които не се знае нищо. На него се намират останките на повече от един милион души, сред които повечето неизвестни и затворници.

Островът на куклите

Очите на обезглавените кукли мигат лениво от техните последни убежища по дърветата на мексиканския Остров на куклите. Легендата разказва, че след едно малко момиченце се удавило във водите на местно езеро, пазачът на острова  започнал да събира кукли и да ги закача по дърветата в нейна памет. В крайна сметка, броят им нараства до стотици.

Смята се, че пазачът е открит удавен в една и съща област на езерото, където той вярва, че малкото момиче е загинало.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове