8 мита за едни от най-популярните храни

8 мита за едни от най-популярните храни - картинка 1

Плодовете почистват зъбите, от Coca-Cola Light не се пълнее, сладоледът помага за храносмилането?

Плодовете почистват зъбите, от Coca-Cola Light не се пълнее, сладоледът помага за храносмилането.

Това са само някои от популярните схващания за храните, които се оказват просто мит.

Испанският сайт Esquire.es развенчава още няколко мита за храни с трайно присъствие в ежедневието ни.

1.ПлодоветеТе не почистват зъбите, а могат да допринесат за появата на повече кариеси. Те действително не съдържат високи нива на захари, но в никакъв случай не могат да заместят четката и пастата за зъби.

2. Лайт продуктитеОт лайт продуктите също се дебелее. Доста по-малко, отколкото от нормалните продукти, но във всеки случай това зависи от количеството, което консумирате.

3. МорковиМорковите не подобряват зрението, а предотвратяват загубата на зрение в полумрак благодарение на високото си съдържание на витамин А.

4. Пълнозърнести продуктиПълнозърнестите продукти не съдържат по-малко калории от нормалните, а имат почти същото количество. Единствената разлика е, че те съдържат повече фибри и помагат за по-доброто храносмилане.

5. СладоледСладоледите помагат за храносмилането, само ако са приготвени от храни, подобряващи храносмилането, като лимона например. В противен случай дори могат да го влошат.

6. Сол

От солта не се дебелее, въпреки че тя може да причини други проблеми, като задържане на течности, а това води до увеличаване на теглото и на кръвното налягане.

7. Пакетирани продукти

Пресните продукти не са непременно по-добри от замразените храни, тъй като замразяването позволява да се съхранят свойствата на храните, без да се променят. Това не се случва, когато оставим храна на стайна температура.

8. СпанакСпанакът има много полезни свойства, като витамини, малко мазнини и малко калории, но в никакъв случай не ни прави по-силни. Горкият Попай, един живот, изживян в заблуда!

 

 

profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове